PD HAKL50 LET POMURSKE PLANINSKE POTI
V A B I L O
21. oktobra 2017.


na pohod in slovesnost ob 50. letnici PPP v organizaciji PD Lendava.

Organiziran odhod na pohod iz Svete Trojice bo ob 7.30 ure predvidoma z avtobusom, če bo do srede, 18.10. dovolj prijav. Znesek na udeleženca je 10,00 €, ki se poravna ob prijavi. Ostali podatki so na priloženem plakatu.

Prijave oddajte na mobilni številki 041-446-766 Rebra ali 040-230-240 Drago najpozneje do srede, 18.10. saj jih potrebujemo za informativno prijavo organizatorju dogodka.


 


Vabimo vas na 21. MIŠKOV POHOD
Pohod bo v soboto, 7.10. 2017.


Odhod z organiziranim prevozom s kombijem izpred bifeja SNOOPY v Sv. Trojici bo ob 07.00 uri.
Prvih osem prijavljenih bo imelo zagotovljen prevoz za 10,00 €.


Ostali, ki se boste prijavili po zasedbi razpoložljivih mest pa se boste morali sami odpeljati na zborno mesto pri hotelu LIPA v Lendavi ob 7.30, 8,00 in 8,30 uri, ko bo organiziran prevoz na izhodiščno točko. Ob koncu pohoda je zagotovljena hrana v restavraciji TROICA- trgovina TUŠ, kjer bo za 5,00 € možno dobiti bograč ali dunajski zrezek (tudi vegetarijanski meni).


 


Pozdravljeni!

Zaradi količine slik, ter njihovo razvrščanje je narejen za TREKING NA OLIMP IN OBISK BALKANSKIH DEŽEL novi album z vsemi avtorji in njihovimi forografijami. Posebej se je potrudil Marjan, ki je razdelil slike po dnevih.

Lep Pozdrav.


VABIMO VAS NA POHOD
''NA VRTAČO''
16.09.2017
POZOR - Zaradi slabih vremenskih razmer pohod odpade, poskusili ga bomo nadomestiti v prihodnjem letu. Hvala za razumevanje!


Opis gore:
Vrtača je 2181 m visok vrh, ki se nahaja vzhodno od Stola. Z vrha na katerem stoji velik klin se nam odpre lep razgled na del Julijskih Alp, Karavanke, Visoke in Nizke Ture, Kamniško Savinjske Alpe in del Gorenjske. Vrh ima vpisno skrinjico.
Vir;Hribi net.

Odhodi:
Iz Sv. Trojice ob 04.00 ure
Iz AP Lenart ob 04.10 ure
Izpred LIDL-a v Mariboru (Ptujska cesta) ob 06+4.30 uri.
Prihod:
V večernih urah.
Zahtevnost poti:
Zahtevna pot
Časi:
Predviden čas celotne poti bo med 7 in 8 ur.
Zahtevana oprema:
Čelada,pohodni čevlji, palice,vremenu ustrezna oblačila,ustrezna količina pijače,hrane ...
Prevoz:
Kombi

Strošek pohoda: 20€

Prijava:
V društveni pisarni vsako sredo med 18.00 in 20.00 uro, ter pri vodniku pohoda Marjanu Rebernik na tel: 041-446-766. Udeleženci morajo imeti poravnano člansko obveznost PZS za tekoče leto.

Lep planinski pozdrav!


V A B I L O
aktivni vikend 2017- 26.-27. 8.


Na pot se bomo odpravili z osebnimi avtomobili v soboto, 26.08.2017, ob 06.00 uri zjutraj iz Sv. Trojice in izpred Lidla v Mariboru ob 06.20 uri.
Predvidena vrnitev domov je v nedeljo, 27.08.2017. Zbor pohodnikov je 8.30 v Taboru Rafitng kluba Radovljica.

Pohod – 26.8.:
Na pot bomo krenili ob 9.00 uri iz Lancova (Tabor Rafting kluba Radovljica) do planinskega doma Goška ravan nato na Goško ravan do lovske koče Talež, nato vrnitev na izhodišče pohoda.
Pot je lahka senčna in je primerna za vse starostne skupine »opremljene« s kondicijo.
Aktivnosti – 27.8.:
- Rafting po Dolinki ali
- paintball
Oprema:
• primerna planinska obutev in oprema
• topla oblačila
• kopalke ( raftinga )
Cena:
- za planinski pohod – brezplačno
- udeležbo na raftingu ali paintballu pa neposredno pri izvajalcu aktivnosti

Prijave zbiramo do 23.08.2017 v društveni pisarni oziroma pri Zdenku Simonič na gsm: 041 – 675 – 795. Ob prijavi navedite tudi dejavnost, katere se bi radi udeležili v nedeljo dopoldan.

Veselimo se vaše odločitve za udeležbo na aktivnem vikendu. Prepričani smo, da vam bo druženje z nami v užitek in vaš prispevek k vašem odličnem počutju in zdravju.

Se vidimo!
 


TREKING NA OLIMP IN OBISK BALKANSKIH DEŽEL
1. september – 7. september 2017
(Hrvatska, Srbija, Makedonija, Grčija, Albanija, Črna Gora, BIH)


v sodelovanju z Media turizem d.o.o. Maribor ter Lešnik & Zemljič d.o.o. avtobusni prevozi Sveta Trojica.
[Olimpov najvišji vrh Mitikas]
Slovo poletni planinski sezoni bomo namenili vzponu na najvišjo goro Grčije – Oros Olympos (Olimp) 2917 m. (Več o tej gori na https://sl.wikipedia.org/wiki/Olimp ).

Lepote grškega gorskega sveta bomo, na poti vrnitve, namenili obiskom lepot narave balkanskih dežel, ki so, nedolgo tega, nekatere sestavljale Jugoslavijo. Če te novo nastale dežele mikajo, je to mešano planinsko – turistično popotovanje, kot nalašč za te. Preživi te dneve v prijetni družbi.

Pridruži se nam!
 

 

PROGRAM:
Prvi dan: odhod v zgodnjih jutranjih urah iz Svete Trojice in Maribora, vožnja proti Beogradu do Skopja. Vodeni ogled mesta Skopje in prosti čas za večerjo po lastni želji. Namestitev in nočitev z zajtrkom v hotelu 3*** v dvo/triposteljni sobi.

Drugi dan: Po zajtrku vožnja proti Grčiji do mesta Paralia. Prosto za uživanje in oglede mesta in čas za večerjo po lastni presoji. Namestitev in nočitev z zajtrkom v hotelu 3*** v dvo/triposteljni sobi.

Tretji dan: V zgodnjih jutranjih urah premik do planinske koče in začetek vzpona na Olimp (2917 m). V večernih urah vrnitev v hotel. Čas za večerjo po lastni želji. Nočitev z zajtrkom v istem hotelu.

Četrti dan: Zajtrk. Odhod in vožnja s krajšimi postanki do Ohrida. Prosti večer – večerja po lastni želji. Nočitev z zajtrkom v hotelu 3***v dvo/triposteljni sobi.

Peti dan: Zajtrk. Vožnja preko Struge v deželo orlov v Albanijo. Ogled glavnega mesta Tirane, zgodovinskega mesta Kruje in ogled Skadarskega jezera. V Črni Gori bomo v Baru preživeli prosti večer- možnost večerje po lastni želji. Nočitev z zajtrkom v hotelu 3*** v dvo/triposteljni sobi.

Šesti dan: Zajtrk. Vožnja do Sarajeva s postanki za oglede znamenitosti (hrvatska obala, Dubrovnik, Medugorje, Mostar …). Prosto za večerjo pa lastni želji (možnost doplačila za večerjo v hotelu-penzionska samopostrežna večerja 7,8€). Nočitev z zajtrkom v hotelu 4****v dvoposteljni sobi.
 
Sedmi dan: Zajtrk. Vožnja proti Sloveniji kamor prispemo v večernih urah.
Program je okviren in dopušča možnost manjših sprememb. Ostale informacije bodo podane udeležencem ob koncu prijav.

OPREMA:
ustrezni pohodni čevlji, čelada,pohodne palice, zaščita pred soncem, ustrezna oblačila za visokogorje. Za ostali program pa po lastni presoji kar potrebujemo za lahkotnejšo hojo. Kopalna oprema.
DOKUMENTI:
veljavni osebni dokument, planinska izkaznica s plačano članarino za tekoče leto, turistično zavarovanje z asistenco v tujini – letno ali kratkoročno paketno (oboje lahko uredimo ob prijavi).
CENA :
planinskega popotovanja je 300 € in vključuje:
- avtobusni prevoz s cestninami
- namestitve v hotelih z zajtrkom v dvo/triposteljnih sobah (možno doplačilo za enoposteljno sobo: 104 €/osebo)
- voden ogled mesta Skopje
- vodenje planinskega vzpona na Olimp – planinski vodnik PZS
- turistično vodenje s turističnim vodnikom -z ustrezno licenco pri GZS- po programu.
PRIJAVE:

V pisarni planinskega društva, vsako sredo med 20 in 22 uro, oziroma pri organizatorju potovanja planinskemu vodniku Dragu Lipič 040 230 240.
Ob prijavi se vplača akontacija 100 € na TR Planinsko društvo Hakl št. SI56 04102 0000257522, koda namena ADVA, namen OLIMP, referenca SI00 – 2017-9. Razlika se poravna do vključno 26.07.2017.
Za morebitne predčasne odjave do 20.06. 2017 društvo zadrži 40 € za administrativne stroške. Za odjave po tem datumu (20.06.2017) do odhoda, društvo zadrži celotno akontacijo (100 €).
Prijave sprejemamo do zasedbe mest na avtobusu.


DOLOMITI – ITALIJA

P I Z   B O E – 3152 m
(14.,15. in 16. Julij 2017)


Vabimo vas, da se nam pridružite na vzpon na znamenitega tritisočaka, ki velja za enega izmed najlažje pristopnih tritisočakov v dolomitski skupini Sella gruppe.

Tri dnevno planinsko potovanje bomo začeli v prvih zgodnih jutranjih urah – ob 02.00 uri izpred društvene planinske pisarne v kulturnem domu Sveta Trojica. V Cortino D'Ampezzo načrtujemo prispeti okoli 9 ure zjutraj. Na izhodišču na prelazu Pordoi pa bomo zavili na ferato, po kateri se bomo povzpeli do našega cilja.

Zahtevnost:
-
po ferati – zelo zahtevna pot;
- po normalnem dostopu pa le zahtevna.

Oprema:
- obvezna za ferato - osebni varovalni komplet, čelada
- za klasičen dostop – čelada ter običajna oprema za visokogorje

Prijave: v društveni pisarni v sredo med 20-22 uro in pri vodniku pohoda 040 230 240 do vključno 12. julija. Število udeležencev je omejeno na 9 oseb, zato s prijavo ne odlašajte.

Cena: organizacijski stroški in prevoz – 70,00 € na osebo plačljivo ob prijavi.

V lastni režiji pa še prenočevanje v koči forcella Pordoi 50 € (nočitev,zajtrk,večerja,tuširanje)

Ne izpustite priložnosti za zanimiv in prijeten obisk italijanskih Dolomitov.

 


V A B I M O  V A S  N A  P O H O D
''JAVORNIK nad Črnim vrhom''
18.03.2017

 
Javornik je z gozdom poraščen vrh, ki se nahaja jugovzhodno od Črnega vrha. Na vrhu pa so leta 1972 postavili razgledni stolp, ki sega nad krošnje dreves tako, da se nam z vrha odpre lep razgled. Ob lepem vremenu se vidijo Dolomiti, Karnijske in Julijske Alpe, Karavanke, Kamniško Savinjske Alpe in Snežnik. Med omenjenimi vrhovi pa vidimo Škofjeloško in Cerkljansko hribovje, del ljubljanske kotline, notranjsko hribovje in del Tržaškega zaliva.
Vzpon na stolp je v mokrem nevaren za zdrs in je na lastno odgovornost. www.hribi.net.

Odhodi:
Iz Sv. Trojice ob 05.00 ure
Iz AP Lenart ob 05.10 ure
Izpred LIDL-a v Mariboru (Ptujska cesta) ob 05.35 uri.
Prihod:
V večernih urah.
Zahtevnost poti:
Lahka označena pot
Časi:
predviden čas celotne poti bo med 4 in 5 ur.
Zahtevana oprema:
pohodni čevlji, palice, vremenu ustrezna oblačila, ustrezna količina pijače,hrane ...
Prevoz:
Avtobus
Strošek pohoda: Odvisno od udeležencev AKONTACIJA 20€

V društveni pisarni vsako sredo med 18.00 in 20.00 uro, ter pri vodniku pohoda Marjanu Rebernik na tel: 041-446-766. Udeleženci morajo imeti poravnano člansko obveznost PZS za tekoče leto.

Lep planinski pozdrav!
 

 


VABIMO NA POHOD
PO GRIČIH OKOLI ŠMARJA – nedelja, 4.6.2017


Je tradicionalni pohod PD Šmarje pri Jelšah, na katerem obiščejo razne zanimivosti njihovega področja. Poskrbeli so, da je na poti je zagotovljena jedača in pijača,kar si zagotovite s plačilom štartnine v višini 5,-€. Začetek pohoda je ob 08.00 uri v Šmarju.

ODHOD: iz Sv. Trojice ob 06.00 uri, Lenarta ob 06.15 uri in MB ob 06.35 uri ŠC pri Lidlu-Tezno

PREVOZ: s kombijem ( 8 prostih mest ) – v primeru večjega števila prijav bo urejen dodatni kombi

ZAHTEVANA OPREMA: pohodniška vremenu primerna (obvezen pohodniški čevelj)

ZAHTEVNOST POHODA: Nezahtevna primerna za vse starostne skupine- z dobro kondicijo

DOLŽINA POTI: 4 – 5 ur

CENA PREVOZA: 10,- €

PRIJAVA IN INFORMACIJE: v društveni pisarni in pri vodniku Dragu 040 230 240.

V A B L J E N I !

 


VABILO
na 8. tradicionalni pohod po delu trojiške pohodne poti,
10. junija 2017


Zbirališče: na šolskem igrišču ob 9.00 uri
Smer pohoda: odsek TPP v naselju Osek
Čas pohoda: okoli 4 ure
Oprema in zahtevnost: običajna pohodniška oblačila in obutev za nezahtevno pot. Pohod bo ob vsakem vremenu.

Pohod je vključen v prireditve 11. občinskega praznika.
Poskrbljeno bo za pijačo in topel obrok.
 

Prijavnina je 2,50€ za odrasle in 1,00 € za šoloobvezne otroke.

VABLJENI!


VABIMO NA POHOD
PO GRIČIH OKOLI ŠMARJA – nedelja, 4.6.2017


Je tradicionalni pohod PD Šmarje pri Jelšah, na katerem obiščejo razne zanimivosti njihovega področja. Poskrbeli so, da je na poti je zagotovljena jedača in pijača,kar si zagotovite s plačilom štartnine v višini 5,-€. Začetek pohoda je ob 08.00 uri v Šmarju.

ODHOD: iz Sv. Trojice ob 06.00 uri, Lenarta ob 06.15 uri in MB ob 06.35 uri ŠC pri Lidlu-Tezno

PREVOZ: s kombijem ( 8 prostih mest ) – v primeru večjega števila prijav bo urejen dodatni kombi

ZAHTEVANA OPREMA: pohodniška vremenu primerna (obvezen pohodniški čevelj)

ZAHTEVNOST POHODA: Nezahtevna primerna za vse starostne skupine- z dobro kondicijo

DOLŽINA POTI: 4 – 5 ur

CENA PREVOZA: 10,- €

PRIJAVA IN INFORMACIJE: v društveni pisarni in pri vodniku Dragu 040 230 240.

V A B L J E N I !


O J S T R N I K - 2052 m
sobota, 27. maj 2017


Odhodi:
ob 04.00 uri - Sv. Trojica
04. 15 uri - AP Lenart
04.35 uri - nasproti LIDLA (pred šolskim centrom) Maribor

Oprema:
pohodniška za sredogorje vremenu primerna

Zahtevnost:
nezahtevna vendar z dobro kondicijsko pripravljenostjo. Hoje je za okoli 4 ure.

Prevoz in prijave:
tobus (19 mest). Pri vodniku Dragotu 040 230 240, E-naslov drago.lipic@gmail.com, ali v sredo v društveni pisarni.

Ob prijavi akontacija 15,00 €.


DAN POMURSKIH PLANINCEV
SREČANJE PLANINCEV MDO POMURJA
20. maj 2017


Vabimo vas na pohod ob dnevu pomurskih planincev.
Organiziran odhod udeležencev bo ob 07.30 uri izpred kulturnega doma v Sveti Trojici.

Pohod ni zahteven. Primeren je tako za vse starostne skupine, tudi za mlade družine. Pohoda bo za največ tri ure. Priporočljiva oprema je običajna pohodniška, vremenu primerna.
Po pohodu bo ob 14.00 uri krajša proslava s kulturnim programom, nato pa planinsko druženje ob prijetni glasbi ter toplem obroku prehrane.

Vaše prijave sprejemamo v društveni pisarni vsako sredo med 20.00 in 22.00 uro ter s klicem na št. GSM 041 675 795 – Zdenko Simonič – podpredsednik društva, ki je organizator pohoda.

Ob zadostnem številu prijavljenih bo organiziran skupni prevoz.

VABLJENI!


B L E G O Š
1562 m - 6. maj 2017

Drage planinke, dragi planinci!

Najlepši mesec v letu, mesec maj, začenjamo s pohodom na Blegoš, ki se nahaja v Škofjeloško Cerkljanskem hribovju med Saleško in Poljansko Soro.
Tura je primerna za vse starostne skupine z ustrezno kondicijsko pripravljenostjo. Hoje bo za okoli 4 ure. Imejte vremenu primerno pohodniško opremo.
Odhod avtobusa je ob 05.00 uri iz Svete Trojice, dvajset minut kasneje iz avtobusne postaje v Lenartu in petnajst do šeste ure pa s parkirišča pri LIDLU na Teznem v Mariboru. 20 € je potrebno poravnati ob prijavi kot rezervacijo. Končna cena pa bo odvisna in znana zjutraj na dan pohoda ter števila udeležencev pohoda. Več nas bo, ceneje bo.

Torej:
Kam: BLEGOŠ (1562 m)
Kdaj: 06. maj 2017
Odhodi:
  05.00 - Sveta Trojica
  05.20 - avtobusna postaja Lenart
  05.45 - Lidl -Tezno Maribor
Čas pohoda: okoli 4 ure
Cena: 20 € - akontacija
Prevoz: avtobus
Posebnost pohoda: VEČ NAS BO, CENEJE BO!

Prijave:v pisarni PD Hakl in pri planinski vodnici Darinki Kramberger - 051 342 357

 


PD Hakl na - Sejmu Lov-ribolov in Natura 21-23.4.2017.


Vabimo vas na pohod po
Kozjaku, 8.4.2017.


Zbirališče: v Kamnici pred pošto ob 8.00uri.

Zahtevnost: Lahka označena planinska pot iz Kamnice na Medič, ogled prenovljenega Kužnega znamenja z izjemnim pogledom na dolino Drave.
Pot nadaljujemo preko Šobra, do ogleda Lam nato na Urban in po planinski poti v Kamnico Pregvidoma okrog 15.00 uri.
Zahtevana oprema: pohodniška,vremenu primerna.


Vsi ostaki podatki pri vodji pohoda ....

Vodja pohoda Jožef Šamperl 051-620 045.


VABIMO VAS NA POHOD
''NA GEOSS''

18.03.2017 

GEOSS je geometrično središče republike Slovenije. Nahaja se severno od Litije in jugovzhodno od Moravč na vzhodnih pobočjih Slivne. Na točki GEOSS in ob njej se nahaja nekaj spomenikov, ki obeležujejo pomembne datume Slovenije in bivše Jugoslavije. Le 100m od točke GEOSS pa se nahaja vpisna skrinjica in ob njej gostišče v bližini katerega je tudi parkirišče. www.hribi.net

Odhodi:  
Iz Sv. Trojice ob 06.00 ure
Iz AP Lenart  ob 06.10 ure
Izpred LIDL-a v Mariboru (Ptujska cesta) ob 06.35 uri.

Prihod:
V večernih urah.

Zahtevnost poti:
Lahka označena pot

Časi:   
predviden čas celotne poti bo med 4 in 5 ur.

Zahtevana oprema: 
pohodni čevlji, palice, vremenu ustrezna oblačila, ustrezna količina pijače,hrane ...

Prevoz:
Mali avtobus

Strošek pohoda: Odvisno od udeležencev AKONTACIJA 15€

V društveni pisarni vsako sredo med 18.00 in 20.00 uro, ter pri vodniku pohoda Marjanu Rebernik na tel: 041-446-766. Udeleženci morajo imeti poravnano člansko obveznost  PZS za tekoče leto.

Lep planinski pozdrav!

 


VABIMO VAS NA "ŠALČKIN" POHOD"
25.2.2017  (po delu ANINE POTI)

[Lonček]


Zbirališče, začetek in konec pohoda:
Preša v centru naselja SVETA ANA v Slovenskih goricah -349 nm (Občina Sveta Ana v Slovenskih goricah leži razvodnem slemenu med porečjem Mure in Drave. Meri 37,2 km2 z 12 naselji in ima 2319 prebivalcev. ANINA POT je dolga 20 km).

Potek pohoda:
Iz centra naselja po delu ANINE POTI v smeri Ledineka preko Kremberka v območje Floleha nazaj na Sveto Ano.

Višinska razlika: 90 m

Zahtevnost: nezahtevna tura z ustrezno kondicijo.

Čas pohoda: okoli 4 - 5 ur (brez postankov)

Zahtevana oprema: pohodniška, vremenu primerna

Posebnosti na poti: postanki so načrtovani z obiski lokalnih znamenitosti (turistične kmetije vinska klet, okrepčevalnice, želiščarna Kolarič, itd.).

Prijavnina: 5 €. Prijave sprejema vodnik pohoda.


Več informacij o pohodu dobite pri vodniku in organizatorju pohoda na mobilni tel. številki 040 230 240 ali v društveni pisarni (vsako sredo med 18.00 in 20.00 uro).


BOČ (983 m)
Sobota, 28. januar 2017
Vodja pohoda: vodnik PZS A, B – Marjan Rebernik
Fotografije iz pohoda - Marjan Fištravec.

Ni največji štajerski hrib, a je posebnež. Mnogi ga kar imenujejo »Štajerski Triglav«.
Ker je gosto zaraščen z gozdom so nanj postavili dvajsetmetrski razgledni stolp, ki obiskovalcu ponuja, ob lepem vremenu, čudovit razgled po širši okolici. Je v vseh letnih časih zanimiv in nezahteven vzpon. Za vzpon bomo potrebovali okoli 2,5 ure. Za sestop nekaj manj. Zahtevana oprema pohodniška, primerna vremenu. Pot je nezahtevna.

Odhod:
Sv. Trojica ob 06,30
Lenart AP ob 06,45 in
Maribor-Lidl ob 07.00

Povratek s ture: ob 16,30 uri

Plačilo prevoza bo na avtobusu.
Prijave sprejema vodja pohoda Marjan Rebernik in Drago Lipič ter v pisarni PD Hakl do zasedbe mest na avtobusu.

Lep Planinski Pozdrav.


Spet, nas je ujel v objektiv Marjan Fištravec ... tokrat na občnem zboru !


 

V A B I L O

Na osnovi Statuta in sklepa Upravnega odbora društva, vas vabim, na redni 21 letni občni zbor društva, ki bo v

 

SOBOTO, 21. JANUARJA 2017 OB 18.00 URI V GOČOVSKEM DVORCU Gočova 38/a

SVETA TROJICA V SLOVENSKIH GORICAH

 

Na zboru bomo predstavili poročila o opravljenem delu preteklega leta, ter sprejeli usmeritve za naloge tekočega leta.


Po uradnem delu bomo ob prijetnem druženju s sliko in besedo obudili doživljaje na naših pohodih, ter se ob  manjši pogostitvi in prijetni glasbi poveselili in zaplesali.
 

Da bi se izognili gneči pred uradnim delom s poravnavo članskih obveznosti, vas naprošamo, da le te uredite že v sredo, 11. in 18. januarja v društveni pisarni od 18 do 20 ure.
Vsekakor pa bo mogoče članarino plačati tudi pred zborom.
 

 

V Sveti Trojici, 10.01. 2017.

Predsednik društva:

Dragotin Kuster


19. Vincekov pohod
22.1.2016 - Hrvaška

Odhod iz Sv. Trojice ob 6.30 uri.

Pot je lahka in poteka po gričih in vinogradih.
Startnina pohoda je 15 kun ... cca 2,00€.

Oprema - Pohodni čevlji in topla oblačila

Čas pohoda cca 4-5 ur.

Povezava do uradne strani .... 19. Vincekov pohoda.

Prijave do zasedbe mest - kombi - na telefonsko številko 051 620 045 -  Jože Šamperl.

Pohod je v tradicionalni organizaciji PD BUNDEK iz Murskega Središča. Poteka po međimurskimi hribčki posajenimi z vinsko trto. Sv. Vinko pa je na hrvaškem zaščitnik vinogradov. Pohod bo izveden ob vsakem vremenu. Dolžina pohoda je okoli 15 km, potreben čas pa 4-5 ur. Za pohod uporabite običajno pohodniško opremo primerno vremenu.

Lep planinski Pozdrav

 


Vse najboljše v letu 2017 ....

PD HAKL


Zadnji letošnji pohod društva je pred nami. Ne odlašajte s prijavo. Čim prej pokličite vodstvo pohoda Janko Haložan - 031 642 596 ali Marjan  Rebernik 041 446 766 in si zagotovite svoje mesto na avtobusu.


S T O L P N I K (1012 m)


Odhod iz:
Sv. Trojice ob 06.30 uri
iz Lenarta-AP ob 06.45 uri
iz Maribora-LIDL ob 07.15 uri

Zahtevana oprema:
pohodniška vremenu primerna za zimske razmere.

Zahtevnost pohoda:
pohod je primeren za vse starostne skupine z primerno kondicijsko pripravljenostjo.

Smer pristopa:
parkirni prostor pred telovadnico v Slovesnkih Konjicah.

Cena prevoza je 13,00€, poravnate pa jo na avtobusu.

Želimo vam prijetno hojo in obilico lepih doživetij v zadnjih dneh tega leta.


Plan pohodov v letu 2017


Odlične fotografije Marjana Fištravca iz Planinskega plesa MDO Pomurja 2016.


[Planinski ples 2016]


KRAS; 4 POHOD PO SLOVENSKEM KRASU
Sobota, 5. november 2016


Tudi letos nadaljujemo tradicijo spoznavanja našega Krasa. Obiskali bomo sežansko ozemlje, ki je bogato z naravnimi znamenitostmi in bogato kulturno dediščino. Prehodili bomo tako imenovano pot živi muzej Krasa, ki je dolga okoli 10 km in jo bomo prehodili v predvidenih 4 urah prijetne nenaporne hoje. Začeli bomo v Sežani končali pa v bližini Lipice.

Na razpolago je 35 mest na avtobusu, zato priporočam, da se čim prej prijavite. Prijava je veljavna ob plačilu akontacije 10 €, ki jo lahko opravite v društveni pisarni vsako sredo v času uradnih ur ali pa pri organizatorju pohoda Dragu Lipič preostanek na avtobusu.

ŠE ENKRAT NA KRATKO O POHODU:
- Odhodi avtobusa: Sv. Trojica ob 06.00 uri; AP Lenart 06.15; Lidl Maribor-Tezno ob 06.30 uri.
- Zahtevost pohoda: dolžina poti 10 km; ca 4 ure hoje: primerno za vse starostne skupine
- Cena pohoda: odvisna od števila pohodnikov zato je ob prijavi obvezna akontacija 10,00 €. Akontacije ne vračamo.
- Zahtevana oprema: običajna pohodniška vremenu primerna

Upoštevajte, da se lahko vračamo v zgodnjih jutranjih urah, v kolikor bomo po pohodu dobro razpoloženi.

VABLJENI !

 


 

VODNIŠKI ODBOR pri MDO POMURJA vabi vse društvene planinske vodnike na 2 vodniški pohod, ki bo v SOBOTO, 1. oktobra 2016


Program dela Vodniškega odbora pri MDO že drugo leto vključuje, med ostalimi letnimi aktivnostmi, tudi pohod, ki vključuje interno usposabljanje oziroma izbrano področje obnove vodniških veščin.
Tako vas vabimo, da se udeležite lahkega planinskega pohoda na KOŠENJAK (1522nm) nad Dravogradom.
Odhod avtobusa z avtobusne postaje v Murski Soboti ob 06.00 uri – (ta možnost je odvisna od števila prijavljenih iz pomurskih društev). Iz avtobusne postaje Lenart ob 06.45 uri.

Dnevni potek dogodkov na pohodu:
- zjutraj na planinski koči ob izbranem napitku sproščen klepet in navodila za pohod,
- pohod (do vrha je hoje za slabo uro prijetne hoje)
- ob vrnitvi na kočo čas za malico
- izvedba izbrane teme internega usposabljanja
- vodniška nogometna tekma
- zaključek uradnega dela srečanja (zbiranje predlogov za program dela za leto 2017)
- povratek proti domu

Prijave zbirajo načelniki vodniških odborov v društvih do 25. 9. 2016.

Prevoz je za vodnike brezplačen. Prehrana in pijača iz nahrbtnika. Uredili bomo možnost toplega obroka na koči.

Prijavite se čim prej!

Lep planinski pozdrav!

Načelnik VO pri MDO: Drago Lipič


 PO POTEH MIŠKA KRANJCA


Planinke in planince društva VABIMO na pohod PO POTEH MIŠKA KRANJCA, ki bo v soboto,
8. oktobra 2016.

Prijave sprejema tajnik društva na njegov gsm 
040 230 240 ali vsako sredo v pisarni društva do vključno 5. oktobra. Prevoz bo organiziran.

Lep Planinski Pozdrav!

 

 razpisu.


TRDINOV VRH
24.09.2016 (POZOR spremenjen datum)

Trdinov vrh je najvišja točka v pogorju Gorjancev. Z vrha je zaradi gozda razgled slab a se kljub temu ob lepi vidljivosti vidi del Julijcev in Kamniško Savinjskih Alp. Na vrhu kateremu Hrvatje pravijo Sveta Gera (slovensko Sveta Jera) sta bili postavljeni dve manjši cerkvi. Prva je Sveta Jera od katere so ostale ruševine, druga pa je kapela Svetega Ilije, ki se nahaja na hrvaški strani in ima obnovljen nadstrešek, ki preprečuje propadanje obzidja. Vrh pa ima poleg omenjenih cerkva tudi razgledno ploščo in vpisno skrinjici z žigom. Na Trdinovem vrhu pa so postavljeni tudi oddajniki, ki so lepo vidni že iz doline.

www.hribi.net

Odhodi:  
Iz Sv. Trojice ob 06.00 ure
Iz AP Lenart  ob 06.10 ure
Izpred LIDL-a v Mariboru (Ptujska cesta) ob 06.35 uri.

Prihod:
V večernih urah.

Zahtevnost poti:
Lahka označena pot

Časi:   
predviden čas celotne poti bo med 4 in 5 ur.

Zahtevana oprema: 
pohodni čevlji, palice, vremenu ustrezna oblačila, ustrezna količina pijače,hrane ...

Prevoz:
Mali avtobus

Strošek pohoda: Akontacija 15€

V društveni pisarni vsako sredo med 20.00 in 22.00 uro, ter pri vodniku pohoda Marjanu Rebernik na tel: 041-446-766. Udeleženci morajo imeti poravnano člansko obveznost  PZS za tekoče leto.

Lep planinski pozdrav!


VABILO
na »aktivni vikend 2016«
6-7.08.2016

Na pot se bomo odpravili z osebnimi avtomobili v soboto 06.08.2015 ob 06.30 uri zjutraj iz Sv. Trojice in izpred Lidla v Mariboru ob 06.50 uri.
Predvidena vrnitev domov v nedeljo, 07.08.2016 v večernih urah.

Informacije: 
Prijava je potrjena ob plačilu akontacije 20,00 €, sicer ne moremo organizirati prenočevanja, hrana in pijače. Končni strošek aktivnega vikenda je predvidoma 35,00 € (otroci do 15 leta 30,00€ ). Strošek izleta zajema:
- prenočevanje v taboru Rafting društva Radovljica 5,00
- večerjo in pijačo v taboru cca 15,00
- vstopnina v jamo »Babji zob« 15,00 (otroci, mladina 10,00)
- lasten prevoz ??,??
Dodatni stroški (možnost aktivnosti v nedeljo):
- rafting po Dolinki, 12,00 € po osebi
- paintball 15,00 € po osebi

Pohod in potek aktivnega vikenda:
 Pot bo potekala od tabora Rafting Radovljica (Lancovo), preko Kupljenika do jame »Babji zob«. Čas trajanja pohoda je cca 4 do 5 ur v obe smeri. Ogled jame traja 1 uro.
Oprema:
- spalna vreča
- šotor zaželen
- primerna planinska obutev in oprema
- topla oblačila (v taboru je ponoči mrzlo, zaradi bližine vode)
- kopalke (možnost raftinga in kopanja)

Prijave z akontacijo za planince PD Hakl: v društveni pisarni v Sveti Trojici.
Prijave zbiramo do 3.08.2015 v društveni pisarni oziroma pri Zdenku Simonič na GSM: 041 – 675 - 795

Veselimo se vaše odločitve za udeležbo na aktivnem vikendu. Prepričani smo, da vam bo druženje z nami v užitek in vaš prispevek k vašem odličnem počutju in zdravju. 

Se vidimo!


PO DOLINI TRIGLAVSKIH JEZER
(dvo dnevni pohod) sobota, 30. in nedelja 31. julija

 


Kdaj: sobota, 30. in nedelja 31. julija

Odhodi: Sv. Trojica ob 03.00 uri, AP Lenart 03.15 in Lidl Tezno MB ob 03.40

Zahtevnost: dobra kondicija, dokaj zahtevna

Zahtevana oprema: uhojeni čevlji, pohodne palice, čelada, ustrezen nahrbtnik, ustrezna oblačila vremenu primerna

Priporočena oprema: sončna očala, ustrezno pokrivalo za na glavo, dovolj tekočine - voda, kak prigrizek

Smer pohoda:
Slap Savice - Komarča- Koča pri jezeru (namestitev v sobe za prenočitev)- obhod jezer - prvi dan
Koča pri jezeru - Bogatin - Komna - Slap Savice - drugi dan

Predvideni časi: prvi dan - od 5 do 7 ur; drugi dan - okoli 6 ur (postanki niso upoštevani v navedenih časih)

Strošek pohoda: prevoz na udeleženca 25,00 € (ob pogoju polne zasedenosti avtobusa - 19 oseb)

Prijave: do zasedenosti v pisarni društva in pri organizatorjih pohoda Rebernik 041 446 766 in Lipič 040 230 240

ORGANIZATORJA POHODA SI PRIDRUŽUJETA PRAVICO ODPOVEDI POHODA ZARADI SLABIH VREMENSKIH POGOJEV - v teku dneva pred odhodom.

"Ne čakat, čim prej prijavit"

Lep planinski pozdrav!


 

Vsi ljubitelji TURNEGA kolesarstva
 

V Sloveniji smo dobili Turno kolesarsko pot oziroma transferzalo na območju Slovenije. Uradno je bila dana v uporabo 18.6. Na Dnevu planinskih doživetij na Golteh. Transferzala je pod okriljem komisije za turno kolesarjenje pri PZS, posamezna PD pa smo vključeni kot skrbniki poti in zadolženi za označitev poti.
Ker je ozemlje Občine Sv. Trojica vključeno v to transferzalo, s tem pa tudi naše PD, IŠČEMO ljubitelja turnega kolesarjenja, ki bi v našem društvu prevzel naloge vodenja te dodatne dejavnosti.

Kandidatu nudimo ustrehno strokovno izpopolnjevanje za naziv VODNIK turnega kolesarjenja, preko komisije za turno kolesarstvo pri PZS.
Prostovoljec se naj oglasi na našem društvu v pisarni društva, vsako sredo med 20 in 22 uro oziroma naj pokliče na mobilno številko 040 230 240. O vseh ostalih podrobnostih se bomo dogovorili na srečanju.

Vabljeni ljubitelji turnega kolesarjenja!


DOLOMITI – ITALIJA TOFANA DI MEZZO (3243)
15., 16. in 17. julij 2016

ODHOD:
petek, 15.07. iz Sv. Trojice ob 01.00 uri

IZHODIŠČE POHODA:
koča D.D. Aosta – ca 17 km od Cortina d'Ampezzo

ZAHTEVNOST:
zelo zahtevna pot – ni za vrtoglave udeležence

OPREMA:
plezalni pas, osebni varovalni komplet, čelada,

PRIJAVE:
na 040 230 240 – razpoložljivo 6 mest

CENA:
80,00 € - (stroški prevoza) ob prijavi 50 % avansa

INFORMACIJE:
društvena pisarna – vsako sredo Udeležba je primerna le za osebe, ki so vajeni ferat in z ustrezno dobro kondicijo.


VABIM vas na pohod našega društva na JEREBICO (2126 n.m.v.)
25. junij 2016
 

Jerebica je gora, ki se nahaja na meji med Slovenijo in Italijo in sicer med Možnico in Jezersko dolino. Z vrha, na katerem se nahaja vpisna skrinjica z vpisno knjigo in žigom, se odpre lep pogled na vrhove nad omenjenima dolinama ter večjemu delu Julijskih Alp.
 

Odhodi:  
Iz Sv. Trojice ob 03.00 ure
Iz AP Lenart  ob 03.10 ure
Izpred LIDL-a v Mariboru (Ptujska cesta) ob 03.35 uri.

Prihod:
V večernih urah.

Zahtevnost poti:
Zahtevna pot, primerna samo za planince z dobro kondicijo predviden čas celotne poti bo med 7 in 8 ur.


Časi:   
predviden čas celotne poti bo med 7 in 8 ur.

Zahtevana oprema:
pohodni čevlji, palice, vremenu ustrezna oblačila, ustrezna količina pijače,hrane ...

Prevoz:
Kombi

Strošek pohoda: 20€.

V društveni pisarni vsako sredo med 20.00 in 22.00 uro, ter pri vodniku pohoda Marjanu Rebernik na tel:041-446- 766, do zasedbe kombija. Udeleženci morajo imeti poravnano člansko obveznost  PZS za tekoče leto.

 


DAN SLOVENSKIH PLANINSKIH DOŽIVETIJ 2016 MOZIRSKA KOČA NA GOLTEH

 

Odhodi:
Sv. Trojice 18.06.2016 ob 05.00 uri,
AP Lenart ob 05,20 in
Lidl Tezno – Maribor ob 05,40
 

Strošek na udeleženca je 15,00 €.

Oprema:
običajna za sredogorje in vremenu primerna

Prehrana:
iz nahrbtnika oziroma na koči ali v hotelu. Za na pot pa po lastni potrebi.

Čas vzpona:
do 2 uri. Začetek pohoda na parkirnem prostoru pri Žekovcu ( spodnja postaja gondole).

Info:
vse potrebne informacije lahko najdete na spletni strani PZS, na Golte d.o.o. – www.golte.si ali na PD Mozirje, www.pdmozirje.si

Prijavite se čim prej. Razpoložljivih je 6 mest. Prijave in dodatna pojasnila na gsm 040-230- 240 - Drago Lipič.

Vabljeni!


7 TRADICIONALNI POHOD PO TPP (Trojiška pohodniška pot)


Pohod bo 11. junija 2016 z zbirališčem na igrišču osnovne šole Sv. Trojica ob 9.00 uri.


Pohod je del prireditev 10. Občinskega praznika Občine Sv. Trojica.


Prehodili bomo prvi odsek TPP. Vsi, ki imate že kartone žigov te poti, jih prinesite s seboj. Ostali ga boste prejeli pred pričetkom pohoda. Pot ni zahtevna in je primerna za vse starostne skupine in družine. Priporočamo običajno pohodniško opremo ( uhojeni pohodniški čevlji, palice, sončna očala, ustrezno pokrivalo ter hrano in pijačo iz nahrbtnika).


Predviden čas pohoda je do 5 ur (12 km).


Prijave niso potrebne. Dodatne informacije dobite na gsm številki 040 230 240 Drago Lipič.


 

20 let Planinskega Društva  Hakl
PRAZNOVANJE

Veliko, Veliko, VELIKO  fotografij, ki so nastale ob praznovanju 20 let PD Hakl.

Še enkrat hvala tebi, Marjan Fištravec, da poskrbiš za vse vesele trenutke, ter jih shraniš, da lahko spet podoživimo veselje, ki si ga zajel na fotografijah.

Povezava do fotografij.

Lep Planinski POZDRAV !


[Praznovanje 20let PD Hakl]


Licenčno usposabljanje Boč 2016.

Fotografije ....

Lep Planinski Pozdrav
Drago Lipič


O B   M U R I
7. maj 2016

Pohod ob Muri ... se začne v Cmureku in se nadaljuje po slovenski strani do broda na Muri. Nato preskoči državno mejo in se nadaljuje po avstrijski strani nazaj do Cmureka. Za zaključek sledi ogled kamel in muzeja v Ratschendorf-u.

Odhod:
Sv. Trojica ob 8. uri

Cena:
10€ - strošek prevoza

Oprema:
Dobri pohodni čevlji, osebni dokument, dobra volja in .... veliko sonca .... :-)

Prijave pri vodniku Jože Šamperlu - 051 620-045 ali jozef.samperl@amis.net seveda do zasedenosti avtobusa.


R E S E V N A
682 m


Resevna spada v sestavo Kozjanskega hribovja (nad Celjem in Šentjurjem). Na vrh pelje več poti. Najkrajša je 1,5 ure najdaljša pa skoraj 6 ur. Izbrala sem primerno dolžino poti, ki bo primerna vsem udeležencem pohoda. Pohod je primeren za vse starostne skupine.

Odhod avtobusa:
ob 7.00 uri Sv. Trojica,
7.15 iz AP Lenart in
7.35 pa Lidl MB (19 udeležencev)

Oprema: običajna za pohode v gorski svet

Časi pohoda: vzpon 2 uri, pot v dolino 1,20 ure

Cena na udeleženca: 15,- €

Prijave: pri vodji pohoda Kramberger Darinka 051 342 357 in v pisarni PD v sredo do zasedenosti avtobusa.


POHOD NA ŽAVCERJEV VRH
19. 3. 2016

Odhodi:
- Sv. Trojica ob 7.00
- AP Lenart ob 7.15
- Lidl MB ob 7.35
- Qulandija MB ob 7.50

Začetek pohoda :
Pot nas bo vodila od gostišča Pec mimo starega Kovača do planinskega doma na Žavcerjevem vrhu, kjer bo možno nadoknaditi izgubljeno energijo.
Vračali se bomo v smeri Brestanice. Hoje bo skupaj 4 – 5 ur.

Oprema:
Za nizko gorje, pohodne palice, kak sendvič ter zadostno količino vode ter dobro voljo.

Strošek na udeleženca:
10 € plačljiv v društveni pisarni (sreda) ali na avtobusu. Število pohodnikov je omejeno.

Vodnik pohoda-organizator: Marjan REBERNIK – 041 446 766
 


VABIMO NA LJUTOMERSKI POHOD
POHOD POTEKA V PONEDELJEK, 8. FEBRUARJA 2016 (na praznični dan).

POHODJE TRADICIONALEN IN GA ORGANIZIRA PD LJUTOMER.

POHODNIKI NAŠEGA DRUŠTVA SE BOMO NA POHOD ODPRAVILI V JUTRANJIH URAH, IN SICER:
- Iz Sv. Trojice ob 07.15 uri
- Cerkvenjak - izpred Mercatorja ob 07.30 uri

Prijave so obvezne (z poravnavo stroška prevoza) najkasneje do PETKA, 5.2. pri vodniku Srečko ANŽEL-u in markacistu Ivan ŽMAUC-u, ali pa do srede v društveni pisarni. Na osnovi prijavljenih bo organiziran ustrezni prevoz - avtobus oziroma osebna vozila, o čemer bodo udeleženci pravočasno obveščeni.

Oprema za pohod: običajna za pohodništvo in primerna vremenu.

Zahtevnost pohoda: ni zahtevna, primerna za vse starostne skupine.

VABLJENI!


VABI NA ZIMSKI POHOD NA
B O Č
30. januarja 2016


Urnik pohoda:
Ob 7.30 uri - odhod avtobusa iz Sv. Trojice (Kulturni dom);
Ob 7.40 uri - odhod avtobusa iz Lenarta (avtobusna postaja);
Ob 8.00 uri - odhod avtobusa izpred Lidla v Mariboru.

Ob 9.00 uri

pričetek pohoda iz Poljčan, preko Detičkove in Balunjače (odvisno od vremena). Zmerne hoje iz Poljčan  do vrha je cca. 3 ure, nato spust do doma na Boču, (približno 20 minut hoje), kjer bo možno nadoknaditi izgubljeno energijo iz nahrbtnika ali iz dnevne ponudbe planinske koče;

Ob 13.30 uri - predviden spust v dolino;
Ob 16.00 uri - predviden povratek na vstopna mesta.

NASVETI IN PREDLOGI:

Svetujem, da si za na pot obujete dobre čevlje, ki ne bodo puščali vlage ter si v primeru snega nad nje namestite gamaše. Tudi obleka naj bo dovolj topla in naj ne prepušča vetra.
Priporočam nekaj rezervne obleke za v nahrbtnik. Ostalo opremo pa po lastni presoji in potrebi. Priporočam tudi nekaj pijače ter kakšen sendvič za na pot.

Strošek pohoda: 10 eur

Prijavite se čimprej, oziroma najkasneje do 27. januarja 2016, na

GSM: 051 313 480 – Branko.


Pozdravljeni !

 

G. Fištravec Marjan je uspel posneti na 20. Občnem zboru PD Hakl nekaj osupljivih fotografij ....
Najdete jih v naši galeriji.

 

LP
Skrbnik


V A B I L O

Vabimo vas na 20 redni letni občni zbor Planinskega društva HAKL Sveta Trojica v slovenskih goricah. Zbor bo potekal v gostilni VOGRIN - Fras Dejan s.p. v Sveti trojici v Slovenskih goricah v soboto,

23. JANUARJA 2016 OB 19.00 URI.

Ob izteku rednega, petega mandata, ki je potekel vsem organom društva, bomo ocenili opravljeno delo, prisluhnili poročilom vodij komisij in sprejeli programske usmeritve za nadaljnje delo.
Potrebno bo izvoliti tudi novo vodstvo društva. Zbor je priložnost, da v delovna telesa in vodstvo imenujemo nove člane, ki bodo v društvo prinesli sveže moči.

Članske obveznosti za leto 2016 lahko opravite vsako sredo med 18.00 in 20.00 uro v društveni pisarni. Te boste lahko uredili tudi pred pričetkom zbora, vendar vas v tem primeru prosimo, da pridete vsaj uro prej.

Na zbor lahko povabite tudi nove člane PZS.

 

VABLJENI[Podpis predsednika PD Hakl]


 

 

 

 

V Sv. Trojici v slov.gor., 05.01.2015.


POHOD NA STOLPNIK
Sobota, 26.12.2015


Vabimo vas na tradicionalni pohod na vrh Konjiške gore - Stolpnik.

Na pot bomo krenili v s o b o t o, 26. 12. 2015 ob
06.00 uri z zbornega mesta v Sveti Trojici,
avtobusna postaja Lenart ob 06.25 uri in
Maribora -Lidl na Ptujski cesti ob 06. 50 uri.


ZAHTEVNOST: Klasična sredogorska tura
OPREMA: dober pohodni čevelj, palice, primerna oblačila vremenu
STROŠEK: 9,90 €
PREVOZ: avtobus
PRIJAVE: pri organizatorju pojoda Jožef 051620045 do zasedbe mest.


Pohod bo izveden ob vsakem vremenu.


Vabljeni!


Vabljeni - planinke, planinci in ostali ljubitelji dobrega druženja.
Planinski ples PD Lendava in MDO Pomurja.
Sobota 5. novembra.


Prijave za ples oddajte tajniku društva na 040 230 240 najkasneje do 28. novembra.

Meniji, ki so na izbiro so pri tajniku društva.


Prevoz bomo organizirali z avtobusom.


Čimprej se prijavite.


Vabljeni!

PD Hakl - Drago Lipič


 

KRAŠKI ROB - 3. DEL

Na pohod bomo krenili v SOBOTO, 7. 11. 2015 z naslednjimi odhodi:
Sv. Trojica ob 05.00 uri
Lenart ob 05.15 uri
Maribor-Lidl ob 05. 40 uri

Kje: začnemo v bližini Ospa - Socerb - Krogljani - soteska Glinščice- Beka .......
Težavnost: lahka pohodniška tura, dobra kondicija
Oprema: pohodniška obutev, ostalo po lastni presoji
Čas: največ 5 ur
Prijave: do zasedbe mest na avtobusu (20 mest) pri vodniku pohoda -040 230 240 .

Prijava je veljavna s poravnano akontacije. V kolikor bo prijav več kot 30 bo prevoz izveden z večjim avtobusom. Prijave se sprejemajo do četrtka 5.11.


Strošek pohoda: akontacija 20 €. Za možnost toplega obroka bo poskrbljeno po koncu pohoda na eni izmed dveh odprtih osmic v tem delu Krasa.

Lep planinski pozdrav!


Weinstrasse "Veinstrase" 2015

Odhodi:
6.45 Lenart
7.00 Sv.Trojica
7.20 Hofer v Košakih

Nato se peljemo v Lučane ogled največjega klopotca potem se z busom zapeljemo na veinstrase.
Pot bo nas vodila po vinski cesti med slovenijo in avstrijo do končne postaje v Plač kje nas bo čakal autobus .

Hoje cca.5 ur. Strošek pohoda 5 Eurov.


Prijave na tel.051 620 045 Jožef.


 V  A  B  I  L  O
Vabim vas na pohod na VELIKO RADUHO


Kdaj: 5. septembra 2015

Časi odhoda avtobusa: Iz Sv. Trojice ob 05.00 uri
- Lenarta ob 05.15
- iz Maribora- Lidl ob 05.40 uri

Prijave:  do četrtka 3. september pri Idi
 040-559-758, društveni pisarni ali pri tajniku društva 040 230 240.

Strošek pohoda: avtobusni prevoz (odvisno od števila udeležencev)

Obvezna oprema: čelada, osebni varovalni komplet - po lastni presoji, ustrezna oblačila primerna vremenu.

Smer pohoda: Od turistične kmetije Bukovnik ( 1327 m)- parkirni prostor do Koče na Grohotu pod Raduho-(1460m) nato vzpon po zavarovani poti na vrh Velike Raduhe -(2062m). Sestop je preko Durc -(1910m) nazaj do koče in nato do parkirišča. Za celotno pot bomo potrebovali okoli 5 ur brez upoštevanja postankov na poti. Opravili bomo okoli 800 m višinske razlike.

Udeležence prosim, da imajo ustrezno zahtevano opremo, imajo dobro kondicijo ter na zalogi obilice dobre volje.

V primeru napovedanega slabega vremena bodo prijavljeni o morebitnem premiku termina pohoda obveščeni po SMS sporočilu vsaj dan pred odhodom.

Lep planinski pozdrav.

Vodja pohoda: KOKOL Ida.


VABILO

na »aktivni vikend 2015«

 

Na pot se bomo odpravili v soboto 22.08.2015 ob

05.30 uri zjutraj iz Sv. Trojice,

05.45 uri iz Lenarta (AP) in ob

06.00 iz Maribora (pri Lidl-u na Ptujski cesti)

Predvidena vrnitev domov v nedeljo, 23.08.2015 v večernih urah.

 

Informacije: 
Prijava je potrjena ob plačilu akontacije 15,00 €, sicer ne moremo organizirati prevoza, prenočevanja in hrane.

Končni strošek aktivnega vikenda je predvidoma 35,00 € (otroci do 15 leta 30,00€ ). Strošek izleta zajema avtobusni prevoz, prenočevanje v taboru Rafting društva Radovljica ter večerjo in pijačo ob večerji v taboru. Če bo udeležba manjša se bomo na pot odpravili z lastnim prevozom. V tem primeru je strošek izleta cca 15,00 € + lasten prevoz.

Dodatni stroški (možnost aktivnosti v nedeljo):

 

Pohod in potek aktivnega vikenda:

 Pot bo potekala od Ljubelja (Vrunček 950 n.v) do planine Korošica 1554 n.v., ki se nahaja na jugozahodnih pobočjih 1968 m visoke Košutice. S planine, na kateri stoji pastirska koča odprtega tipa (v koči je možno dobiti kavo, čaj, mlečne izdelke, ajdove žgance in še kaj) se nam odpre lep razgled na že omenjeno Košutico. Čas trajanja pohoda je 3h v obe smeri.

 

Oprema:

 

Prijave z akontacijo za planince PD Hakl: v društveni pisarni v Sveti Trojici

 

Prijave zbiramo do 19.08.2015 v društveni pisarni oziroma pri Zdenku Simonič na gsm: 041 – 675 - 795

 

Veselimo se vaše odločitve za udeležbo na aktivnem vikendu. Prepričani smo, da vam bo druženje z nami v užitek in vaš prispevek k vašem odličnem počutju in zdravju. 

 

Se vidimo!


PD HAKL ORGANIZIRA
20. POHOD NA TRIGLAV
08. in 09. Avgusta 2015

PREVOZ Z AVTOBUSOM:  
- IZ Sv. TROJICE OB 3.00 URI,  
- IZ AVTOBUSNE POSTAJE V LENARTU OB 3.15,  
- IZPRED LIDLA V MARIBORU OB 3.40 URI.

    

S pohodom bomo pričeli na Pokljuki, pot nas bo vodila proti  Koči na Planiki in proti vrhu.

Prespali bomo na Kredarici in se naslednji dan spustili v dolino Krme.

  

Strošek  izleta bo določen na osnovi števila prijavljenih udeležencev, predvidoma 50 evrov.

 

PRIJAVA: v pisarni PD HAKL ali na  telefonski številki vodnika do zapolnitve mest.

Družovec Branko 051 313-480

    

OPREMA:

            - TOPLA OBLAČILA, PALICE, POHODNI ČEVLJI, DOBRA VOLJA,

            - PIJAČA IN HRANA ZA NA POT.

            - OBVEZNO PORAVNANA ČLANARINA PZS

   

V pričakovanju vaše udeležbe, vas lepo pozdravljamo


Planinke in planinci!
VABIM vas na pohod našega društva na
KALŠKI GREBEN
(2224 n.m.v.)
12.julij 2015


Kalški greben je 2224 m visok vrh in je s svojo višino tudi najvišji vrh istoimenskega grebena. Z vrha, na katerem se nahaja vpisna skrinjica in žig, se nam odpre lep razgled na osrednje Grintovce ter vrhove nad dolinama Kamniške Bistrice in Kokre. Ob lepem vremenu pa razgled seže vse od Ljubljane, preko Gorenjske do najvišjih vrhov Julijskih Alp.

Odhodi:  
Iz Sv. Trojice ob 04.00 ure
Iz AP Lenart  ob 04.10 ure
Izpred LIDL-a v Mariboru (Ptujska cesta) ob 04.35 uri.
 
Prihod: 
okoli 19.00 ure.
 
Zahtevnost poti: 
Zelo zahtevna pot, primerna samo za izkušene planince.

Časi:  
predviden čas celotne poti bo med 8 in 9 ur.
Zahtevana oprema: pas,samovarovalni komplet,čelada, vremenu ustrezna oblačila, ustrezna količina pijače,hrane ...

Prevoz: 
Kombi

Strošek pohoda:  15 € 

Prijave:   
V društveni pisarni vsako sredo med 20.00 in 22.00 uro, ter pri vodniku pohoda Marjanu Rebernik na tel:041-446-766, do zasedbe kombija. Udeleženci morajo imeti poravnano člansko obveznost  PZS za tekoče leto
 


  V A B I M   V A S   N A   D O L O M I T S K O   A V A N T U R O
17., 18. in 19. JULIJ 2015


Dolina Pesarina je ena izmed najlepših karnijskih dolin. Odmaknjena je od običajne "gneče" v italijanskih gorah in leži v osrčju Karnije. Naša letošnja "avantura" bo ciljala k osvojitvi dveh vrhov tega Pesarinskega gorovja, Terza Grande - 2586 m in Creton di Clap Grande - 2487 m. Vsak dan enega v kolikor bo to dovoljevalo vreme. Dovolj bo tudi časa za obisk kraja Pesaris, znanem po izdelovanju ur ( urarski muzej na prostem). Prespali bomo v planinski koči Fratelli De Gasperi - 1767 m.


KDAJ:        17., 18. in 19. JULIJ 2015 (odhod iz Sv. Trojice v petkovih jutranjih urah). Pohod traja TRI (3) dni.

CILJ:           Pesarinski Dolomiti - Italija

ZAHTEVNOST: zelo zahtevna pot (I. - II. težavnostna stopnja)

OPREMA:  Običajna oprema za visokogorje (čelada,osebni varovalni komplet). Dobra kondicijska pripravljenost udeležencev.

PRIJAVE:  do sobote, 11. 07. pri organizatorju pohoda (Drago Lipič)  na mobilni tel. številki
 040 230 240, kjer dobite tudi ostale informacije.

OPOZORILO: Zaradi omejitve števila udeležencev ne odlašajte s prijavami. Ob zapolnitvi prvih 9 prijavljenih bodo naslednji
 prijavljeni na čakalnem seznamu. Ob prijavi je obvezna akontacija za potrditev udeležbe, ki se ne vrača.


 Dosedanja  "potepanja" po italijanskih Dolomitih so bila polna dogodivščin in prijetnega druženja. Tudi letošnje bo sledilo temu.VABLJENI!


V A B I M   V A S   N A    P O H O D

O D   G O L I C E  D O   S T O L A

 

Kdaj:

sobota 27. In nedelja 28. Junij 2015

Odhodi:

05.00 uri  - Sv. Trojica

05.15 uri  - Lenart

05.35 uri  - Maribor – Lidl na Ptujski cesti

Težavnost:

zahtevna pot

Oprema:

strezna za sredogorje in primerna vremenu

Čas hoje:

dnevno 6 do 8 ur

Rok prijav:

nedelja, 21. Junij pri vodniku pohoda

Vodstvo pohoda:

planinski vodnik A,B kategorije Franc Trafela  041 378 345.

 

Dodatne informacije lahko dobite tudi v pisarni društva vsako sredo med 20.00 in 22.00 uro.

 

   V A B L J E N I !


Delovno srečanje planinskih vodnikov MDO Pomurja 2015
Sveta Trojica 2015

Po programu odbora planinskih vodnikov pri MDO Pomurje za leto 2015, je bilo izvedeno celodnevno izpopolnjevanje aktivnih vodnikov, ki delujejo pri planinskih društvih, ki so člani MDO.
Sodelovali smo na regijskem preverjanju ekip severno vzhodne Slovenije za prvo pomoč. Štiri osnovne delovne točke ( reševanje v prometni nesreči, reševanje iz vode, reševanje z višin, reševanje iz ruševin po elementarni nesreči), so bile razdeljene še na dodatne prikaze - iskanje oseb s pomočjo psa, prva pomoč pri nesrečah pri uporabi odprtega ognja pri kuhanju, uporabi gasilnih aparatov, nesreča z zastrupitvijo v vinski kleti ob vretju vina.
 Ugotovitve opravljene analize, po zaključku prikaza, so sodelujoči planinski vodniki ocenili za izredno dobro izkoriščeno priložnost, saj se toliko vsestransko uporabnih in praktičnih primerovna enem mestu ponudi redko. Priložene slike bodo to ugotovitev analize potrdile. Delovno izobraževalno srečanje smo zaključili s toplim prigrizkom in sprejeto obveznostjo, da s to obliko dodatnega izpopolnjevanja znotraj MDO pomurskih planinskih društev, nadaljujemo v naslednjem letu.

Fotografije - Drago Lipič.


V A B L J E N I

 

Na 6. tradicionalni pohod po TROJIŠKI POHODNIŠKI POTI – TPP v soboto, 6. junija 2015.

 

Zbirališče:

- šolsko igrišče ob 9.00 uri

Čas pohoda:

- okoli 5 ur

Zahtevnost:

- nezahtevna tura

Oprema:

- običajna pohodniška, primerna vremenu

 

Podrobnejše informacije bodo objavljene na društveni spletni strani in v društveni pisarni ter pri vodstvu pohoda. Pohod bo izveden v vsakem vremenu. Pohod je vključen v prireditve ob 9 občinskem prazniku.

 

Pridite in spoznajte morda še nepoznane kotičke naše občine.

 

VABLJENI !

 


Lep 1 majski pozdrav!
VABLJENI na bližajoč planinski pohod.

KAM:  od drežniških Ravn preko planine Zaprikaj do planine Golobar
KDAJ: sobota, 9. maj  2015 - odhod iz Sv. Trojice ob 03.00 uri, Lenart ob 03.15 in Maribor Lidl ob 03.35 uri.
ZAHTEVNOST POTI: zahtevna, z dobro kondicijo (višinska razlika ca 700 m).
OPREMA: za sredogorje (čelada, pohodne palice, uhojeni planinski čevlji, nahrbtnik z potrebno vsebino pijače, hrane in z ustreznimi oblačili.
TRAJANJE  POHODA: okoli 6 ur.
OBLIKA PREVOZA: avtobus (20 mest)
PRIJAVE: do 6. maja  2015 do 21.00 ure v društveni pisarni ali na 040 230 240 - Drago Lipič.
STROŠEK POHODA:
25,00 € ob polni zasedenosti avtobusa

Pohod poteka po Poti miru. Je izredno slikovita, razgibana in polna naravnih lepot (vključno z edinstvenim slapom).
Po tej poti še niste hodili, zato priložnosti ne zamudite.

VABLJENI!

 


VABLJENI NA POTEPANJE PO HALOZAH
25.4.2015Zelena pomlad je najprimernejši čas za pohod po gričevnatih Halozah. Narava se je odela v svežo zeleno barvo, ki vabi, da jo obiščemo in spoznamo njene kotičke, ki nam ponudijo mir, petje ptic in pa prijazne domačine.

V Halozah nismo bili že nekaj let. Morda so se med tem časom spremenile, zato vas vabim, da se v SOBOTO,  25. aprila podamo na potep po njenih gričih in dolinah.

Čas odhoda: Sv. Trojica ob 6.00 uri; Lenart 6.15; Maribor ob 6.40 uri
Trajanje pohoda: aktivne hoje okoli 5 ur
Oprema:  pohodniška, primerna vremenu
Težavnost: potrebna dobra kondicija, primerna za vse starostne skupine
Kje bomo hodili: po označenih poteh haloških hribov in dolin
Strošek na osebo: ni brezplačo
Čas vrnitve: okoli 18.00 ure.
Informacije in prijave: v društveni pisarni  in pri vodniku - Drago 040 230 240.
Prevoz:  avtobus

Vse, ki vas zanima pohod in udeležba na njem, pokličite čimprej in si zagotovite mesto na avtobusu, saj je število udeležencev omejeno na 20 oseb.
Bodite tudi člani PZS z veljavno članarino.
 


Sejem NATURO 2015

Gornja Radgona 2015

 

Na sejmu, ki traja 3 dni (17.,18. in 19.) in je namenjen lovcem, ribičem, promociji pohodništva v mestih, gabanju v naravi in planinstvu, se predstavlja tudi Planinska Zveza Slovenije (PZS).
Tematsko je na prireditvenem prostoru dan poudarek na promociji planinskih koč ter planinskemu založništvu, kot tretje področja pa je predstavitev planinskih društev.
Ker je sejem na območju MDO pomurskih planinskih društev, imajo prav te največ prostora.
Obiskovalci tako dobijo celovit prerez dejavnosti planinstva pri nas, ki je s preko 54.000 člani največja zveza s področja gibanja v naravi in gorskem svetu.
Vse, ki pa zanima plezalništvo, pa imajo na razpolaga umetno plezalno steno, ki jo lahko preizkusijo.

 

Foto: Drago Lipič.VABLJENI!

Planinke in planinci!
VABIM vas na pohod našega društva
NA MRZLICO 1.122
18.aprila 2015
 

Mrzlica je v zadnjih nekaj letih postala izredno priljubljena izletniška točka. S svojimi 1122 metri nadmorske višine je četrta najvišja gora zasavskega hribovja in z nje je, tako kot s Kuma, izjemen razgled, saj so vsi bližnji vrhovi precej nižji. Kočo upravlja planinsko društvo Trbovlje in nudi 67 ležišč v 18 sobah. Tudi za najmlajše je poskrbljeno, saj so na travniku pred kočo številna igrala, ki so ponavadi dobro vzdrževana.
Koča sama je nekoliko pod vrhom Mrzlice (okrog 30 metrov) in na vrh vodi strma pot skozi gozd. Na vrhu je razgledna plošča, ki nam omogoča dobro orientacijo.

 

Odhodi:  
Iz Sv. Trojice ob 05.00 ure

Iz AP Lenart  ob 05.15 ure

Izpred LIDL-a v Mariboru (Ptujska cesta) ob 05.45 uri.
 

Prihod:  okoli 19.00 ure.
 

Zahtevnost poti: Lahka označena pot primerna za vse planince.

Časi:   predviden čas celotne poti bo med 4 in 6 ur.

Zahtevana oprema:  pohodniški čevlji, pohodne palice, vremenu ustrezna oblačila, ustrezna količina pijače, ...

Prevoz: avtobus

Strošek pohoda:  15 € (osnovnošolska mladina 10)


Prijave:   
V društveni pisarni vsako sredo med 20.00 in 22.00 uro, ter pri vodniku pohoda
Marjanu Rebernik na tel:041-446-766, do zasedbe avtobusa. Udeleženci morajo imeti poravnano člansko obveznost  PZS za tekoče leto

 


Planinke in planinci!

VABIM vas na prvi pomladanski pohod našega društva

PO POHORJU
28.marec 2015

 

Tokrat gremo na Pohorje iz vzhodne strani. Od Frama nas bo pot vabila preko Planice do Sv. Areha (1246 nm). Po kratkem počitku se bomo vračali preko dela Frajhajma  do Vešnerjeve kmetije, kjer nas bo čakala prava pohorska malica. Po ogledu še znamenite Vešnerjeve jame pa v dolino do Frama.

 

Odhodi: 
Iz Sv. Trojice ob 06.00 ure

 Iz AP Lenart  ob 06.15 ure

Izpred LIDL-a v Mariboru (Ptujska cesta) ob 06.45 uri.
 

Prihod:  okoli 18.00 ure.
 

Zahtevnost poti:  srednje lahka označena pot primerna za vse planince.

Časi:   predviden čas celotne poti med 6 in 8 ur.

Zahtevana oprema:  pohodniški čevlji, pohodne palice, vremenu ustrezna oblačila, ustrezna količina pijače, ...

Prevoz: avtobus

Strošek pohoda10 € (šolska mladež brezplačno)


Prijave:
   
V društveni pisarni vsako sredo, pri vodniku pohoda Lipiču (040 230 240) do zasedbe avtobusa. Udeleženci morajo imeti poravnano člansko obveznost  PZS za tekoče leto.

 

Vreme bo. Izbrana pot je zelo zanimiva in razgibana, zato pohoda ne izpustite, saj je po zimskem lenarjenju nujno razmigati kosti in jih pripraviti za naslednje obiske v gorah.

 

 VABLJENI!


Fotografije iz 19. Občnega zbora PD Hakl.

Foto: Marjan Fištravec
 


UPRAVNI ODBOR

 

V  A  B  I  L  O

 

SPOŠTOVANE PLANINKE IN PLANINCI !

 

»So poti, ki vabijo, so poti, ki jih jemlješ s silo, in je pot, ko je ukaz človeku!«(avtor: Ana Anžel)

 

VABIMO VAS NA 19 REDNI LETNI OBČNI ZBOR PLANINSKEGA DRUŠTVA HAKL SVETA TROJICA V SLOVENSKIH GORICAH.

ZBOR BO POTEKAL V GOSTILNI VOGRIN-FRAS DEJAN s.p. V SVETI TROJICI V SLOVENSKIH GORICAH V SOBOTO, 24. JANUARJA 2015 OB 19.00 URI.

 

Članske obveznosti za leto 2015 lahko opravite vsako sredo med 18.00 in 20.00 uro v društveni pisarni. Te boste lahko uredili tudi pred pričetkom zbora, vendar vas v tem primeru prosimo, da pridete vsaj  uro prej.

Na zbor lahko povabite tudi nove, bodoče člane PZS.

 

Vabljeni v čim večjem številu!

Predsednik PD HAKL:

Dragotin Kuster s.r.

 

 

V Sv. Trojici v slov. gor., 02. 01. 2015


 

ZIMSKI POHOD NA

B O Č

 31. januarja 2015

 

Urnik pohoda:

Ob 7.30 uri

- odhod avtobusa iz Sv. Trojice (Kulturni dom);

Ob 7.45 uri

- odhod avtobusa iz Lenarta (avtobusna postaja);

Ob 8.10 uri

 

 

- odhod avtobusa izpred Lidla v Mariboru.

 

Ob 9.00 uri

- pričetek pohoda iz Poljčan, preko Detičkove in  

  Balunjače (odvisno od vremena). Zmerne hoje iz Poljčan

  do vrha je cca. 3 ure, nato spust do doma na Boču,

 (približno 20 minut hoje), kjer bo možno nadoknaditi izgubljeno energijo iz  

  nahrbtnika ali iz dnevne ponudbe planinske koče;

Ob 13.30 uri

- predviden spust v dolino;

Ob 16.00 uri

- predviden povratek na vstopna mesta.

 

NASVETI IN PREDLOGI:

Svetujem, da si za na pot obujete dobre čevlje, ki ne bodo puščali vlage ter si v primeru snega nad nje namestite gamaše. Tudi obleka naj bo dovolj topla in naj ne prepušča vetra. Priporočam nekaj rezervne obleke za v nahrbtnik. Ostalo opremo pa po lastni presoji in potrebi. Priporočam tudi nekaj pijače ter kakšen sendvič za na pot.

Strošek pohoda:   10 eur

 

Prijavite se čimprej, oziroma najkasneje do 28. januarja 2015, na GSM: 051 313 480 – Branko.


 

VABIMO VAS NA TRADICIONALNI POHOD NA STOLPNIK
26. december 2014.

 


Odhod ob 06.45 iz Sv. Trojice;
ob 07.00 AP Lenart;
07.25 LIDL Maribor.

Vračamo se predvideno do 17.00 ure.

Pohod je primeren za vse starostne skupine. Oprema po lastni izbiri ob upoštevanju vremenskih razmer.

Prevoz je organiziran z avtobusom (20 mest).

Strošek 10 € (ob polni zasedenosti vozila).

Prijave in dodatna pojasnila dobite pri planinskih vodikih Marjan 041 446 766 in Dragu 040 230 240.


POHOD - KRAŠKI ROB-2 delKraški rob je v tem letnem času nepopisno obarvan z jesenskimi barvami, predvsem ga krasi znameniti ruj.

Drugi del našega pohajanja po tej pokrajini bomo začeli v SOBOTO, 15. 11. 2014 iz Sv. Trojice ob 05.00 uri, iz Lenarta ob 05,15, izpred Lidla v Mariboru pa okoli 05,35 uri.

OPIS POTI: Podpeč (305 nmv) - Gradišče (467 nmv) - Reber (459 nmv) - Marčev hrib (425 nmv) - Črni Kal (269 nmv).
VIŠINSKA RAZLIKA:  165 vm.
ČAS POHODA: predvideno 4 ure hoje in okoli 1 uro postankov ob znamenitostih na poti.
OPREMA: običajna pohodniška ( dober pohodni čevelj)
STROŠEK POHODA: predvidoma 25,00€ ob upoštevanju 30 udeležencev.
PRIJAVE: v pisarni PD HAKL in na GSM: 040 230 240 - Drago.

Po pohodu je načrtovan obisk "osmice" v okolici Črnega Kala, kjer bo možno izgubljene kalorije nadomestiti s toplim obrokom in ustrezno pijačo po lastnih željah in potrebah.

Predviden prihod na izhodišče okoli 21.00 ure.

Prijave sprejemam do zapolnitve sedežev na avtobusu.

VABLJENI!
 


POHOD NA KALŠKI GREBEN IN KALŠKO GORO
Pohod bo 13. 9. 2014

Odhodi:
Sv. Trojica  ob 03.00 uri
Lenart         ob 03.10 uri
LIdl MB      ob 03.30 uri

Tura je ZELO zahtevna.
Višinska razlika je cca 1300 m.

Akontacija:
ob prijavi je 10,00€.

Oprema:
za visokogorje, čelada, pas, samovarovalni komplet.
 

Prijave sprejemamo pri vodniku pohoda Marjanu 041 446 766 ali vdruštveni pisarni.


VABLJENI !


 

VABILO

na »aktivni vikend 2014«

 

Na pot se bomo odpravili v soboto 23.08.2014 ob

05.00 uri zjutraj iz Sv. Trojice,

05.15 uri iz Lenarta (AP) in ob

05.30 iz Maribora (pri Lidl-u na Ptujski cesti)

Predvidena vrnitev domov v nedeljo, 24.08.2014 v večernih urah.

 

Informacije: 
Prijava je potrjena ob plačilu akontacije 15,00 €, sicer ne moremo organizirati prevoza, prenočevanja in hrane.

Končni strošek aktivnega vikenda je predvidoma 35,00 € (otroci do 15 leta 30,00€ ). Strošek izleta zajema avtobusni prevoz, prenočevanje v taboru Rafting društva Radovljica ter večerjo in pijačo ob večerji v taboru. Če bo udeležba manjša se bomo na pot odpravili z lastnim prevozom. V tem primeru je strošek izleta cca 15,00 € + lasten prevoz.

Dodatni stroški (možnost aktivnosti v nedeljo):

 

Pohod in potek aktivnega vikenda:

 Pot bo potekala od Ljubelja (Vrunček 950 n.v) do planine Korošica 1554 n.v., ki se nahaja na jugozahodnih pobočjih 1968 m visoke Košutice. S planine, na kateri stoji pastirska koča odprtega tipa (v koči je možno dobiti kavo, čaj, mlečne izdelke, ajdove žgance in še kaj) se nam odpre lep razgled na že omenjeno Košutico. Čas trajanja pohoda je 3h v obe smeri.

 

Oprema:

 

Prijave z akontacijo za planince PD Hakl: v društveni pisarni v Sveti Trojici

 

Prijave zbiramo do 13.08.2014 v društveni pisarni oziroma do 17.08.2014 pri Zdenku

 

Veselimo se vaše odločitve za udeležbo na aktivnem vikendu. Prepričani smo, da vam bo druženje z nami v užitek in vaš prispevek k vašem odličnem počutju in zdravju. 

 

Se vidimo!


Pohod na GRINTAVEC (2558 m)
5.7.2014


Odhod:
Sv. Trojica ob 05.00 uri; Lenart ob 05.15 in Lidl v MB ob 05.35 uri.

Oprema:
pohodniška oprema za visokogorje, čelada

Zahtevnost:
zahtevna tura, dobra kondicija

Smer pohoda:
običajen pristop-Kamniška Bistrica-Cojzova koča-Grintavec

Prijave,info: pisarna PD, vodnik PZS Trafela 041 378 345


VABLJENI!


Prijazno vabljeni na
19 TRADICIONALNI POHOD NA TRIGLAV 2014
09. in 10. AVGUST 2014

ODHOD:
v petek zvečer ob 18.00 uri (8. avgust)
vrnitev v nedeljo okoli 20.00 ure.

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 28 oseb

ZAHTEVNOST TURE: zelo zahtevna; čelada, osebni varovaln komplet, dobra kondicijska pripravljenost.

STROŠEK POHODA: 45 € (ob prijavi akontacija 20 €)

PRIJAVE in INFORMACIJE: društvena pisarna, pdhakl@gmail.com ali na 041 475 588 - Drago ali 040 230 240 - Drago.
 


Prijazno vabljeni na pohod
Dolomiti - Italija:
14. obisk italijanskih DOLOMITOV - 3 dniODHOD: petek, 18. 07. ob 01.00 uri

VRNITEV: nedelja, 20.07. okoli 20.00 ure

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 18 oseb

ZAHTEVNOST:
1. skupina - osebni varovalni komplet,čelada
2. skupina - čelada
Za obe skupini velja dobra kondicijska pripravljenost.
 

STROŠEK NA UDELEŽENCA:
60 € ob polni zasedenosti / ob prijavi akontacija 30 €.
 

PRIJAVE in INFORMACIJE: društevna pisarna ali pdhakl@gmail.com ali 040 230 240 - Drago LIPIČ


Prijazno vabljeni na pohod
URŠLJA GORA (1699 nm)
21.6.2014


Odhodi:
Lenart AP - 05,50 uri
Sv. Trojica - 06,00 uri
Maribor LIDL- 06,30 uri


Zahtevnost:
Zahtevana dobra kondicija
Oprema:
Pohodniška oprema za sredogorje
Prevoz: 
Avtobus - 30 mest
Strošek pohoda: 
15,00 € /osebo
Vodenje: 
licenčni vodnik PZS kateg. A,B - Šamperl Jožef
Prijave:
v pisarni PD Hakl do srede in na 051-620-045


V A B L J E N  I !


Na 6 tradicionalni pohod po

TROJIŠKI POHODNI POTI – TPP.

 

Kdaj: 07. Junij 2014

Začetek pohoda: ob 09.00 uri – šolsko igrišče Sv. Trojica

Smer in dolžina pohoda: drugi del TPP – Osek – ca 4 ure

Zahtevnost: primerno za vse starostne skupine.

Presek poti:  višinska razlika 100 m

Oprema: pohodniška za lahke poti in naglavna svetilka
 

Na pohodu bo poskrbljeno za priročno malico in vodenje. Strošek udeležbe na pohodu je za šolsko mladino 2,00 €,  ostali 4,00 €.

Pohod spada med prireditve ob 8 občinskem prazniku Občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah.

 

KRATKI OPIS POTI:

Drugi del TPP v glavnem po območju naselja Osek,ki leži na severovzhodnem delu občine. Naselje je zelo razpršeno, zato je skoraj nemogoče določiti center naselja .Površina naselja zajema okoli četrtino površine Občine ter šteje okoli 370 krajanov. Po naselju poteka državna cesta, ki povezuje dve sosednji Občini – Benedikt in Cerkvenjak. Naselje je poznano po ostankih kamnoloma – začetki segajo v leto 1358. Trenutno je to znamenitost mogoče videti na dveh vstopnih mestih. Eno bomo podrobneje obiskali na pohodu.  Druge znamenitosti, ki jih velja omeniti in jih bomo nekaj obiskali so; sončna ura, opuščena motokros proga, rudniški rov izkopa kamna ter zanimivi in čudoviti pogledi na naselje Sv. Trojica.

  

 

Na TPP se bomo vključili v naselju Zg. Verjane in se po obhodu po naselju Osek ustavili na malico in morda še kaj. TPP bomo zapustili prav tako v naselju Zg. Verjane in se vrnili na izhodiščno točko predvidoma  med 14.00 in 15.00 uro.

 

Za večje skupine prosimo za prijavo predvidenega števila pohodnikov zaradi organizacijskih nalog vsaj dan pred pohodom na GSM 040-230-240 – Drago.

 

V želji, da vam predstavimo lepote naših zaselkov Občine, vas lepo pozdravljamo.

  

PD HAKL

 


ČENŠENIŠKA PLANINA (1260 nm)
 

Pohod bo v soboto, 12. aprila 2014.Odhodi avtobusa: Sv. Trojica - 06.00, Lenarta ob 06.15 in Maribora ob 06.35 uri

Prijave do zasedbe avtobusa pri vodniku pohoda REBERNIK- 041 446 766 in društveni pisarni do zasedbe prosih mest.

Pohod je srednje težaven - okoli 5 - 6 ur aktivne hoje (višinska razlika ca 900 nm).


Oprema za pohodništvo, primerna vremenskim razmeram.


Pohod na
POREZEN  (1630)

Vse, ki želite še ujeti lep in zanimiv zimski vzpon na to lepo planoto v škofjeloškem hribovju, vabim, da se čim prej prijavite na ta pohod.

22. Marec 2014.
Iz Sv. Trojice bomo krenili ob 04.30 uri, nekaj minut kasneje iz Lenarta in po potrebi še iz Maribora.
Več o itinerariju dobite ob prijavi.
Ker je število pohodnikov omejeno, vas opozarjam na hiter odziv.

Prijavite se lahko v društveni pisarni (sreda med 18 in 20 uro) ali na GSM 040-230-240 - Drago.

Za udeležbo na pohodu je potrebna imeti pohodniško opremo za zimske razmere.V  A  B  I  L  O

 

SPOŠTOVANE PLANINKE IN PLANINCI !

 

Za seboj smo pustili še eno leto uspešnega delovanja društva. Kljub vsem težavam v naši družbi, smo izpolnili načrtovane naloge in morda celo kakšno še dodali, zato je nujno, da o njih spregovorimo in si, za novih 365 dni, naložimo nove naloge.

 

VABIMO VAS NA 18 REDNI LETNI OBČNI ZBOR PLANINSKEGA DRUŠTVA HAKL SVETA TROJICA V SLOVENSKIH GORICAH.
 

ZBOR BO POTEKAL V GOSTILNI VOGRIN-FRAS DEJAN s.p. V SVETI TROJICI V SLOVENSKIH GORICAH V SOBOTO, 01. FEBRUARJA 2014 OB 19.00 URI.

 

Članske obveznosti za leto 2014 lahko opravite vsako sredo med 18.00 in 20.00 uro v društveni pisarni. Te boste lahko uredili tudi pred pričetkom zbora, vendar vas v tem primeru prosimo, da pridete vsaj pol ure prej.
 

Na zbor lahko povabite tudi nove, bodoče člane PZS.

 

Vabljeni v čim večjem številu!
 


Predsednik PD HAKL:
Dragotin Kuster s.r.
 

V Sv. Trojici v slov. gor., 15. 01. 2014


ZIMSKI POHOD NA

B O Č

25. januarja 2014

 Urnik pohoda:

Ob 7.30 uri

- odhod avtobusa iz Sv. Trojice (Kulturni dom);

Ob 7.45 uri

- odhod avtobusa iz Lenarta (avtobusna postaja);

Ob 8.10 uri

- odhod avtobusa izpred Lidla v Mariboru. 

Ob 9.00 uri

- pričetek pohoda iz Poljčan, preko Detičkove in  

  Balunjače (odvisno od vremena). Zmerne hoje iz Poljčan

  do vrha je cca. 3 ure, nato spust do doma na Boču,

 (približno 20 minut hoje), kjer bo možno nadoknaditi izgubljeno energijo iz  

  nahrbtnika ali iz dnevne ponudbe planinske koče;

Ob 13.30 uri

- predviden spust v dolino;

Ob 16.00 uri

- predviden povratek na vstopna mesta.

  

NASVETI IN PREDLOGI:

Svetujem, da si za na pot obujete dobre čevlje, ki ne bodo puščali vlage ter si v primeru snega nad nje namestite gamaše. Tudi obleka naj bo dovolj topla in naj ne prepušča vetra. Priporočam nekaj rezervne obleke za v nahrbtnik. Ostalo opremo pa po lastni presoji in potrebi. Priporočam tudi nekaj pijače ter kakšen sendvič za na pot.

 

Strošek pohoda:   10 eur

  

Prijavite se čimprej, oziroma najkasneje do 22. januarja 2014, na GSM: 051 313 480 – Branko.


S R E Č N E, VESELE
 novoletne praznike
2014.
[Veselo novo leto 2014]

 


VABIMO VAS NA PLANINSKI PLES


Spoštovane planinke, spoštovani planinci našega društva. Leto je zopet pri kraju. Zato za zaključek uspešnega dela društva pričakujemo tvojo udeležbo na skupnem planinskem plesu vseh planinskih društev, ki delujejo znotraj MDO Pomurja.


PLES BO V SOBOTO, 07. DECEMBRA 2013 OB 19.00 URI V GOSTIŠČU "PRI MAJI" V SVETEM JURIJU OB ŠČAVNICI - blizu Blaguškega jezera.

Prijave sprejema predsednik društva na GSM 041 475 558 ali na Email- dragotin.kuster@gmail.com do srede, 05.12.2013.

Cena menija je 20,00 € po osebi.
Ob dobri glasbi ansambla "RECESIJA" in aperitivu, dveh dobrih jedeh ter samopostrežnem bifeju, bo ponujeno:     
Juhe:          
goveja, gobova
Žar: 
mešano meso, solatni bife
Ocvrto:
dunajski - sezam, puranji rezanci v pivskem testu, ocvrt piščanec 
Omake:
svinjski kotlet v gobovi omaki s krompirjevimi njoki, svinjska pečenka, različne mesne rolade.
Ribje jedi:
lignji na žaru ali pariški, školjke na buzaro
Kisla mesna juha


Ker je zabava to leto krajevno zelo ugodna, smo prepričani, da se boste te udeležili polnoštevilno.
 

Upravni odbor društva.

 [Planinski ples 2013]


V A B I M O

vas na sobotno potepanje po slovenskem Krasu, ki bo v SOBOTO, 02. novembra 2013 pod naslovom
KRAŠKI ROB - UŠESA ISTRE
 

Na pot se bomo odpravili
iz Sv. Trojice ob 05.30 uri,
iz Lenarta  ob 05.45 in
iz Maribora ob 06.10 uri.


Dolžina predvidene poti je 13 km, za kar bomo porabili okoli 3 ure čiste hoje ( k temu je potrebno dodati še postanke).

Oprema za turo je običajna, se pravi pohodniška oprema.

Prijave oddajte na sedežu društva do srede, 30.10. oziroma pri organizatorjih pohoda
-Marjanu na GSM: 040 468 994
-Dragu na GSM: 040-230-240.

Prevoz: društveni kombi (8+1 mesto).
Ker je število udeležencev omejeno, pohitite!

Planinke, planinci, ljubitelji gorske narave!Udeležite se pohoda na VELIKO PLANINO (1660 m).


Odhod v zgodnjih jutranjih urah v SOBOTO, 12. 10. 2013
ob 06.00 uri iz Sv. Trojice.
AP Lenart 06.15 uri.
Maribor (tezenski Lidl) pa ob 06.30 uri.

Za turo priporočam uhojene planinske čevlje, pohodne palice ostalo po lastni presoji.
Tura ne zahteva vrhunske kondicije, je pa ta priporočljiva. Hoje bo za 2.5 do 3 ure. Višinska razlika trase pohoda je približno 140 m. Pohod je primeren za vse starostne skupine.

Vse informacij pri vodniku pohoda ali v društveni pisarni.

Prijavite se čim prej, najkasneje pa do 9. 10. 013.

Vaš planinski vodnik Drago.


DOBRAČ (2166 m)
Avstrija -Ziljske AlpeKdaj:
SOBOTA  07. 09. 2013

Odhod:
04.00 uri Sv. Trojica; 04.15 uri AP Lenart; 04.35 uri Lidl Maribor. Prihod v večernih urah.

Prijave:
do 04. sept. 2013 pri planinskemu vodniku Dragu 040-230-240 ali društveni pisarni.
Ob prijavi plačilo stroška pohoda - akontacija 20,00€.

Oprema:
pohodniška oprema, dobra gorniška obutev in pohodne palice, ostalo po lastni presoji in vremenskim pogojem primerno.

Zahtevnost:
nezahtevna gorniška tura, izhodišče na 902 m, višinska razlika 1264 m.


Za udeležbo na pohodu je obvezno članstvo v PZS.

VABLJENI!
 


POHOD NA OJSTRICO (2350 nm)
SOBOTA, 31. 08. 2013

 

POZOR pohod je prestavljen iz 24.08.2013 na 31.08.2013.


Odhod iz Sv. Trojice ob 04.00 uri (druga vstopna mesta po dogovoru ob prijavi)
Strošek pohoda je:  25,00 €
Prijave na GSM 040-559-758 - Ida in v društveni pisarni.

Zahtevana oprema:
uhojeni planinski čevlji, čelada, primerna oblačila za visokogorje.

Priporočljiva oprema:
pohodne palice, sončna očala, vetrovka, kapa, zaščitna krema, primerna količina vode.

Telesna kondicija: za turo potrebujete kondicijo za okoli 10 ur aktivne hoje.

Udeleženec pohoda mora biti član PZS s poravnano članarino za tekoče leto.

Opomba: ob napovedi slabega vremena za ta del Slovenije (savinjske alpe) pohod odpade.Lep Planinski Pozdrav.


Vabimo vas na
pohod na
TRIGLAV 2013

Na pot se bomo odpravili v soboto 10.8.2013 ob:
- 03.00 uri zjutraj iz Svete Trojice,
- 03.15 uri iz Lenarta (Avtobusna postaja) in ob
- 03.30 uri iz Maribora (pri Lidl-u na Ptujsi cesti)
Predvidena vrnitev domov v nedeljo, 11.8.2013 v večernih urah.

Smer pristopa:
- prvi dan: Rudno polje - Vodnikov dom - Planika - Triglav - Kredarica
- drugi dan: Kredarica - Krma

Obvezna oprema:
- čelada
- varnostni pas
- samovarovalni komplet

Priporočena oprema:
Sončna očala, kapa, zaščitne rokavice za jeklenico, palice, zadostna količina vode in hrane za dvodnevni pohod (najmanj hoje: 1-dan 6-7ur, 2-dan 4-5ur), krema za sončenje ...

Prijave:
Z plačano članarino PZS za leto 2013 do srede, 7.8.2013 oziroma do zasedbe avtobusa pri naslednjih vodnikih:
- Marjanu Reberniku na GSM: 041 446-766,
- Darinki Kramberger na GSM: 051 342-357,
- Ida Kokol na GSM: 040 559-758 ali
- društveni pisarni (vsako sredo med 20.00 in 22.00 uro).

Strošek pohoda na udeleženca pri polni zasedenosti avtobusa je 45,00€ na osebo.

Lep Planinski Pozdrav.


VABILO

na »aktivni vikend 2013«

 

Na pot se bomo odpravili v soboto 27.07.2013 ob

05.00 uri zjutraj iz Sv. Trojice,

05.15 uri iz Lenarta (AP) in ob

05.30 iz Maribora (pri Lidl-u na Ptujski cesti)

Predvidena vrnitev domov v nedeljo, 28.07.2013 v večernih urah.

 

Informacije: 
Prijava je potrjena ob plačilu akontacije 20,00 €, sicer ne moremo organizirati prevoza, prenočevanja in hrane.

Končni strošek aktivnega vikenda je predvidoma 30 € (otroci 20 € do 15 leta), ki zajema avtobusni prevoz, prenočevanje v taboru Rafting društva Radovljica ter večerjo in pijačo v taboru.

Dodatni stroški (možnost aktivnosti v nedeljo):

 

Pohod in potek aktivnega vikenda:

Pot nas bo letos vodila na Dobrčo (1634 m), ki se nahaja med Begunjami in Tržičem v Karavanškem pogorju. Malo pred vrhom je dobro obiskana planinska koča na Dobrči. Vrnemo se nazaj na izhodiščno točko po drugi poti.

Po končanem pohodu se bomo skupaj odpeljali v tabor, kjer ne bo manjkalo hrane in pijače. Naslednji dan bomo skupaj pozajtrkovali iz nahrbtnika in se odpravili na različne dejavnosti (kopanje na Šobcu, rafting, paintball). Vrnitev v večernih urah. 

 

Oprema:

 

Prijave z akontacijo za planince PD Hakl: v društveni pisarni v Sveti Trojici

Prijave z akontacijo ŠRD Urban: Zdenko Simonič (041-675-795)

 

Prijave zbiramo do 18.07.2013 v društveni pisarni oziroma do 21.07.2013 pri Zdenku

 

Veselimo se vaše odločitve za udeležbo na aktivnem vikendu. Prepričani smo, da vam bo druženje z nami v užitek in vaš prispevek k vašem odličnem počutju in zdravju. 

 

Se vidimo!


Zahodni Dolomiti
MARMOLADA (3343 m) - ITALIJA
petek, 19. sobota, 20 in nedelja 21. julij 2013


Odhod:
Sv. Trojica, petek ob 01.00 uri
Ptuj ob 01.30 uri


Oprema: obvezna popolna ledeniška oprema
Zahtevnost ture: mešana kopno ledeniška tura (ferata)
Smer pristopa: Lago di Fedaia-koča Rif. Pian dei Fiacconi- po južni strani na ferato-greben Schena del Mul- vrh
Sestop: po smeri vzpona preko ledenika do koče Pian dei Fiacconi

Strošek po udeležencu: 50,00 € akontacija ob prijavi ostalo na dan odhoda

Vodstvo ture: planinski vodnik PZS Drago - 040-230-240
 

Prijave: pri vodniku, v društveni pisarni in pri Milošiču - 041-588-261 (PD Naveza) do 16. julija.
 

VABLJENI
 


KRN (2245 m)
sobota, 06. in nedelja, 07. julij 2013


Odhodi:
-
Sv. Trojica ob 05.00 uri
-z avtobusne postaje Lenart ob 05.15 uri
-izpred Lidla v Mariboru ob 05.35 uri

Oprema:
obvezna: čelada, palice, planinski čevlji, nahrbtnik, priporočljiva: sončna očala, ustrezna oblačila

Zahtevnost ture:
tura je zahtevna z dobro kondicijo

Smer pristopa:
Lepena - Krnsko jezero - Gomiščkovo zavetišče (koča) - vrh
Sestop: po smeri pristopa

Strošek po udeležencu:
akontacija 20,00 € preostanek pri odhodu

Vodstvo pohoda: planinski vodnik TRAFELA - 041-378-345

Prijave: pri vodniku in društvena pisarna


VABLJENI!


Vabimo vas na

pohod na KEPO
 

Visoka je 2143 m in je tretji najvišji  vrh v Karavankah.

 

Pohod bo v SOBOTO, 22. 06. 2013 ob 03.00 uri iz Sv.  Trojice, ob 03.15 iz AP Lenart in ob 03.35 izpred Lidla Tezno v Mariboru.

 

Obvezna oprema:  

- čelada, varnostni pas, samovarovalni komplet,


Priporočena oprema:
- sončna očala, kapa, zaščitne rokavice za jeklenico, palice, zadostna količina vode in hrane za celodnevno turo (najmanj 6 - 7ur hoje)

 

Prijave do srede, 19.06.2013 oziroma do zasedbe avtobusa  pri vodniku Marjanu na GSM: 041-446-766 ali v društveni pisarni.

 

Strošek pohoda na udeleženca pri polni zasedenosti avtobusa je 25,00 €.

 


 

VABILO NA 5. TRADICIONALNI POHOD PO
»TROJIŠKI   POHODNI POTI«

 

KDAJ: 08. Junij 2013 ob 09.00 uri

KJE: zbirno in prijavno mesto je igrišče OŠ

DOLŽINA POTI: okrog 8 km

VIŠINSKA RAZLIKA: 61 m

ZAHTEVNOST: Pot je primerna za vse starostne skupine.

 

Pohod vodijo planinski vodniki PD HAKL. Ob prijavi poravnate štartnino v višini 5,00 € za odrasle udeležence  in  3,00 € za šolsko mladino, s katero bo poskrbljeno za bogat topel obrok ter družabno srečanje, kjer bo možna  brezplačna preizkusna vožnja z »robstepom« ter ogledom štirikolesnikov in drugih motorjev za osebni prevoz.  Na poti ob vmesnih točkah bo poskrbljeno tudi za možnost nabave osvežilnih napitkov.
 

NEKAJ O TPP:

Trojiška pohodna pot (TPP), ki je bila dana v uporabo leta 2008 in smo jo nadelali v našem planinskem društvu, poteka  skoraj v celoti po zunanjih mejah Občine Sveta trojica v slov. gor. Zajema vsa naselja v občini in je dolga slabih 36 km. Pot je speljana tako, da lahko obiščemo večino krajevnih in kulturno zgodovinskih znamenitosti in drugih obeležij. Posebej velja poudariti, da ob njej lahko obiščemo edini rudniški izkop kamna – peščenjaka v Oseku, ki je zagotovo daleč na okrog edini takšen primerek in zato zelo zanimiv. Na poti bomo uživali ob različnih panoramskih pogledih na naselje Sv. Trojica z znamenito cerkvijo Sv. Trojice, na raztegnjeno pesniško dolino na eni in drvanjsko na drugi strani. Pogled se bo ustavil na panorami naselja Cerkvenjak, Benedikt s cerkvijo Sv. Treh Kraljih, mestnega naselja Lenart. Če bo vreme dopuščalo, pa boste lahko občudovali lepe poglede na Pohorje, Donačko goro, Boč, pogled bo celo segal vse tja do v pomladi še zasnežene Pece in koralpskih vrhov na avstrijskem. TPP po zahtevnosti sodi med lahke pohodne poti, saj višinska razlika med najnižjo in najvišjo doseženo točko ne presega 100 m. V povprečju, če želimo etapno prehoditi celotno traso pa višinska razlika ne presega 50 m.

Več informacij in morebitne prijave skupin dobite na tel. številki 040-230-240.

 

VABLJENI !
 

PD HAKL Sv. Trojica   

Vabimo vas na pohod članov PD Hakl in vseh ljubiteljev hoje v naravi, ki je v taki obliki letos prvi.


POHOD V   "NAŠO GRABO"
bo v soboto, 18.05.2013


Zbirališče za vse udeležence je pred kulturnim domom v Sv. Trojici ob 7.00 uri.

V pohod sta vključena obiska Oseškega kamnoloma in Tehničnega muzeja v Cerkvenjaku. Dolžina pohoda je ocenjena na okoli 12 km, za kar bo potrebno slabih 5 ur hoje, skupno s postajališči.
Cena udeležbe na pohodu je 10,00€ za kar boste dobili topli obrok in potrebno pijačo na cilju v "naši grabi".
 
Za prevoz na izhodišče pohoda bo poskrbljeno.

Vreme bo primerno za lep pohod, zato vabljeni na spoznavanje naše bližnje okolice.
 


Sprememba termina SKOKOVEGA POHODA !

SKOKOV POHOD bo v soboto 11. maja 2013 (sprememba termina iz 18.5.2013).

Vse, ki se boste odločili za ta pohod prosimo, da to sporočite vodji pohoda g. Feliks Perko na tel. št. 041-579-415 do srede, 8.5. zaradi izvedbe organizacije prevoza.

Odhod bo izpred kulturnega doma v Sv.Trojici ob 07.00 uri.

Priporočamo ustrezno obutev in oblačila.
 

Lep planinski pozdrav!


Spoštovani člani in ljubitelji planinstva!


Zaradi zadržanosti vodnika vas obveščamo, da je načrtovan pohod na KOZJAK za 16.03.2013 prestavljen na SOBOTO, 23. 03. 2013.


Odhod udeležencev bo ob 06.00 uri iz Sv. Trojice (kulturni dom),
06.15 uri iz Lenarta ( AP ) in ob
06.45 uri iz Maribora (Lidl na Ptujski cesti ).

Za pohod upoštevajte opremo primerno za ta letni čas.

Več informacij (strošek pohoda, oprema in smer pohoda) dobite v društveni pisarni in na telefonu 041-936-114 pri vodniku pohoda Roškar Jožetu.


Lep planinski pozdrav!
 


Pozdravljeni !

Kot vsako leto, tudi letos fotografije iz Občnega zbora PD Hakl.....  KLIK

Skrbnik


VABIMO vas na 5. redni volilno programski občni zbor članov PD HAKL,
ki bo v SOBOTO, 02. februarja 2013 ob 18.00 uri

v dvorani gostilne "Pri Sv. Trojici" v centru vasi.
Dnevni red zbora, člani prejmejo na svoj naslov.

Članske obveznosti za leto 2013 lahko poravnate vsako sredo med 18.00 in 20.00 uro v društveni pisarni ali pa pred pričetkom zbora na dan sklica.
Možna je tudi včlanitev v društvo za nove člane.
 

VABLJENI!


VABILO NA ZIMSKI POHOD NA
B O Č
26. januarja 2013
  

Urnik pohoda:

Ob 7.30 uri

- odhod avtobusa iz Lenarta (avtobusna postaja);

Ob 7.45 uri

- odhod avtobusa iz Sv. Trojice (Kulturni dom);

Ob 8.00 uri

Ob 8.20 uri

- odhod avtobusa iz Cerkvenjaka (avtobusna postaja);

- odhod avtobusa izpred Lidla v Mariboru.

 

Ob 9.30 uri

- pričetek pohoda iz Poljčan, preko Detičkove in  

  Balunjače (odvisno od vremena). Zmerne hoje iz Poljčan

  do vrha je cca. 3 ure, nato spust do doma na Boču,

 (približno 20 minut hoje), kjer bo možno nadoknaditi izgubljeno energijo iz  

  nahrbtnika ali iz dnevne ponudbe planinske koče;

Ob 14.00 uri

- predviden spust v dolino;

Ob 17.00 uri

- predviden povratek na vstopna mesta.

  

NASVETI IN PREDLOGI:

Svetujem, da si za na pot obujete dobre čevlje, ki ne bodo puščali vlage ter si v primeru snega nad nje namestite gamaše. Tudi obleka naj bo dovolj topla in naj ne prepušča vetra. Priporočam nekaj rezervne obleke za v nahrbtnik. Ostalo opremo pa po lastni presoji in potrebi. Priporočam tudi nekaj pijače ter kakšen sendvič za na pot.

 

 Strošek pohoda:   10 eur

   

Prijavite se čimprej, oziroma najkasneje do 23. januarja 2013, na GSM: 051 313 480 – Branko.

 


Vabimo  vas na 35 pohod po poteh Pohorskega bataljona
(med Roglo in Kotom - ca 5 ur hoje)
 

Pohod bo v SOBOTO, 12.01.2013.

Odhod iz:
- Sv. Trojice ob 06.00;
- Lenart AP ob 06.15 in
- Maribor - Lidl Tezno ob 06.30 uri
 

Strošek pohoda za prevoz je 15,00€
Štartnina na začetku pohoda je ca 5,00€

Oprema: primerna za zimske razmere

Prijave: pri planinskem vodniku Marjan Rebernik 041-446-766.

Pohod se izvede ob vsakem vremenu.
VABLJENI!


Želimo vam
S R E Č N E
in
VESELE
 božične in novoletne praznike
2013.


VABIM VAS NA POHOD NA KONJIŠKO GORO

26. decembra 2012

Uživali bomo v zasneženih gozdnih potkah nad Slovenskimi Konjicami.
Odhod izpred kulturnega doma v Trojici ob 7. uri
Odhod iz avtobusne postaje v Lenartu ob 7.15 uri

 Cena:  10,00€

 Informacije in prijave: Branko, 051 313 480

 Oprema:
- topla oblačila, rokavice, kapa gamaše, palice
- pijača in hrana za na pot

 

Vabljeni !

Tradicionalni PLANINSKI PLES

v organizaciji PD LENART

 

Kot po navadi vsa leta do sedaj, vas vabimo tudi to leto na ples pomurskih planincev, ki bo v

 

SOBOTO, 01. december 2012

ob 18. uri v

restavraciji KMETIČ v Voličini
 

Njihove besede na vabilu zvenijo tako:

Lepe navade moramo negovati, večkrat ponavljati, na njih ne pozabiti. To nam narekuje narava, v katero, kot planinci, tako radi pogosto zahajamo. Ne zamudimo ponujeno priložnost za druženje, zato vas vljudno vabimo na planinski ples.

 

Povabimo na ples tudi svoje prijatelje in znance, saj je prav z njimi užitek deliti vse dobro. Če že ne morejo z nami v planine, pa naj pridejo vsaj na ples.

 

Cena je 20,00 €, za kar boste dobili bogat izbor hrane ob glasbi MLADI 5.
 

Prijave sprejema predsednik PD HAKL g.Dragotin Kuster na mobilno tel. številko 041 475-588 do 26.11.2012 ali pa vsako sredo v društveni pisarni.


 

Lep planinski pozdrav!

 


POHOD ZARADI NAPOVEDANEGA SLABEGA VREMENA ODPADE !!!!

Nov datum bo sporočen naknadno.

LP
Srečko Anžel

V A B I M O
vas na

MARKACISTIČNI POHOD
SOBOTA, 27. oktober 2012ZBIRALIŠČE:
ob 8.00 uri v Kraljevcih 5 - ˝Koča v naši grabi˝

-odvoz s kombijem v Kunovo - ogled ekološkega vrta;

-pohod Kunova-Cerkvenjak, ogled muzeja Feliksa Rajha;

-iz Cerkvenjaka mimo novega stadiona do Lübe vodice, nato do Koče v naši grabi – Kraljevci, kjer bo poskrbljeno za hrano in pijačo.


STROŠEK POHODA:
10,00 €


PRIJAVE:
Društvena pisarna, Žmavc Ivan – 041 839 910, Anžel Srečko – 041 775 996.

 

 

VLJUDNO VABLJENI!

 


RAVNA GORA
686 nm (Hrvaška)


Datum:  13.10.2012

Odhodi: Iz AP Lenart ob 07.45 iz Sv. Trojice ob 08.00 uri

Prevoz: avtobus.

Opis poti:
Pot je primerna za vse starostne skupine. Hoje je za vzpon in sestop predvideno do 5 ur. Priporočam klasično pohodniško opremo. ZA PREHOD MEJE POTREBUJETE VELJAVEN OSEBNI DOKUMENT (osebna izkaznica ali potni list).

Prijave: v društveni pisarni in pri planinskemu vodniku Jožetu na gsm: 051-620-045.
 

VABLJENI!


V A B I M O
vas na

POHOD NA GORIČKO
NEDELJA, 16. septembra 2012


4. MAČKOVSKI POHOD bo v NEDELJO, 16. septenbra 2012.

ZBIRALIŠČE: ob 12.00 uri pred pisarno PD Hakl v Sv. Trojici.
START POHODA:  ob 13.00 uri izpred GD Mačkovci.
DOLŽINA POHODA: okoli 12 km.
STROŠEK POHODA: prevoz 10,00€ (minimalno 20 udeležencev) in prijavnina 10,00€ (vsa ponudba na poti in ob zaključku pohoda pri GD)

PRIJAVE: Društvena pisarna, PZS vodnik VNUK gsm: 041-789-223, 040-230-240 do 14.09.2012.

POZOR na društvenem kolendarju je datum pohoda 22.september, kateri je sedaj prestavljen na 16.september.


Fotografije:

V album Montaž in Mangart 7.7.2012 dodane še fotografije Cvetke Vargazon.


Fotografije:

V album Tofana di Rozes 2012 dodane še fotografije Ide Kokol.


V A B I M O

VAS na tradicionalni 18. pohod na TRIGLAV 2012

11-12 avgust 2012

 

VIŠINA: TRIGLAV 2864 m

 

SMER POHODA:

1 dan - POKLJUKA-VELO POLJE-VODNIKOV DOM-KREDARICA
2 dan - TRIGLAV-PLANIKA-VODNIKOV DOM-POKLJUKA

 

 

ODHODI na dan 11.8.2012: 

- ob 4:00 zjutraj izpred kulturnega doma v Sveti Trojici

- ob 4:15 zjutraj izpred avtobusne postaje Lenart

- ob 4:40 zjutraj izpred trgovine LIDL Maribor - Tezno

 

STROŠEK  IZLETA: 
40€
(za 40 udeležencev)
 

PREVOZ:
AVTOBUS
 

SKUPNE HOJE:
Prvi dan 5-6 ur,drugi dan 7ur

 

OPREMA:
Pohodniški čevlji, topla obleka, čelada, napitek, dobra volja.

 

PRIJAVA NA IZLET:
V društveni pisarni, VSAKO Sredo od 20 do 22 ure ali pri vodniku DRAGOTIN KUSTER na mobitel - 041 475 588 do zapolnitve mest na avtobusu.

 

Obvezno plačana članarina PZS za leto 2012

 

 VLJUDNO VABLJENI !


 

VABIMO vas na
AKTIVNI VIKEND
25. - 26. 08.2012 ki vključuje
 

- vzpon na ZELENICO
- spanje v taboru RAFTING društva Radovljica
- rafting po Dolinki
- paint ball

Prijava in informacije v društveni pisarni do 08.08.2012.
Do 30.07. dobite informacije in možnost prijave pri organizatorju aktivnega vikenda Zdenku Simonič GSM 041-675-795.

Za prvi dve aktivnosti je predvideni strošek v višini 40 €.
 

VABLJENI!


VABIMO vas na
tri dnevni vzpon na
MONTE DISGRAZIA
- 3678 m (centralne Alpe)

20., 21. in 23. JULIJ 2012

Težavnost ture: III/II, do 40 stopinj naklona. Kombinirana ledeniško skalna tura.
Izhodišče: parkirišče v dolini Valle di Preda Rossa 1955 m preko koče Rifugio Ponti - 2559 m.
Oprema: za ledeniško skalni teren (dereze,cepin, varovalni pas, varovalni komplet, čelada)
 

Informacije in prijava: Pri PZS vodniku-Lipič GSM 040-230-240.

VABLJENI!


POHOD NA RADUHO
(2062 m)


Pohod bo v SOBOTO, 14.07.2012.

Odhod iz Sv. Trojice ob 05,30 uri, z lenarške avtobusne postaje ob 05,45 uri in izpred trgovine Lidl v Mariboru ob 06.10 uri.
Zahtevana je planinska oprema.

Strošek na udeleženca je 25,00€.
Prijave pri organizatorju pohoda vodniku Trafela na GSM 041-378-345 ali v društveni pisarni.


VABLJENI!

PS
(več na http://sl.wikipedia.org/wiki/Raduha)

Raduha je 2.062 m visoka gora v vzhodnem delu Kamniško-Savinjskih Alpah, od osrednje skupine ločena z globoko sotesko Savinje. Njeno vršno podolgovato sleme poteka in se zložno dviguje v smeri severovzhod - jugozahod, iznad katerega se dvigujejo posamezni vrhovi, od najnižjega Jelovca (1.845 m), srednjega Laneža (1.925 m), do visoke Male Raduhe (2.029 m) in najvišjega vrha Velike Raduhe (2.062 m).

Njeno jugovzhodno pobočje je na vršini strmo, pokrito s travo in nizkim ruševjem, zložnejši srednji del je pokrit z redkim macesnovim gozdom, v tem delu pa se nahajajo tudi planine Arta, Javorje, Kal in Loka; na slednji stoji planinska postojanka Koča na Loki (1.534 m). V zahodnem delu pobočja na višini 1.500 m se nahaja najvišje ležeča slovenska turistična jama Snežna jama. Nižje doli prevladuje smrekov gozd.

Zahodna in severna stran gora sta skalnati in padata preko ostenja na gozdnato uravnavo nad Savinjo oziroma planini Javorje in Grohot, kjer se nahaja Koča v Grohotu (1.460 m).


V A B I L O
Dvodnevni vzpon na Montaž (2754 m) z juga po Pipanovi lestvi.


07.07.2012
Odhod iz Sv. Trojice  zjutraj ob 03.00 uri, Lenart avtobusna postaja ob 03.15 uri in izpred Lidla v Mariboru ob 03.40 uri.
Z planine Pecol na vrh Montaža in vrnitev na izhodišče zahteva okoli 7 ur.
Prenočišče načrtujem v planinski koči na Mangrtu.


08.07.2012
Zjutraj vzpon po slovesnki smeri na Mangrt, sestop pa po italjanski poti. Nato odhod proti domu.
Za varen vzpon na oba vršaca zahtevam samovarovalni komplet in čelada ter običajna planinska oprema.

Prijave in informacije pri vodji pohoda vodniku Lipič št. GSM 040-230-240.

Število mest je omejeno.
 
 


V A B I L O

na 4. tradicionalni pohod po TPP (trojiški pohodni poti), ki bo v SOBOTO, 2. junija 2012 z zbirališčem na šolskem igrišču v Sveti Trojici ob 9.00 uri.


Trasa pohoda zajema četrti del omenjene pohodne poti, ki je dolga okoli 13 km. 

Smer pohoda je Sv. Trojica - Zg. Senarska - Gočova - Sv. Trojica. Primerna je za vse starostne skupine. Višinska razlika je 70 m. Priporočamo pohodniško opremo.


Na zbirališču prejme vsak udeleženec bon za skromni prigrizek na poti. Poskrbljeno bo tudi za pravočasno osvežitev z različnimi napitki. Udeležba na pohodu je na lastno odgovornost.


Ker je iz leta v leto več udeležencev bo na trasi poskrbljeno za varno vodenje s strani planinskih vodnikov našega društva.

Prisrčno vabljeni.


Spoštovane planinke, planinci,
vsi ljubitelji narave in dobrega fima.

 
V želji, da tudi v tem delu planinske Slovenije spoznamo zgodbo gorniškega filma, ki je bil posnet v severni steni našega Triglava, naše planinsko društvo HAKL organizira filmsko predstavo filma SFINGA.

Kinopredstava bo v ČETRTEK, 26. aprila 2012 ob 20.00 uri v dvorani kulturnega doma v Sveti Trojici.


Vstopnina za ogled filma za odrasle je 3,00 € za osnovnošolsko mladino pa 2,00 €.


Se vidimo na kino predstavi.


 [Sfinga ... www.sfinga.net...]


Planinke in planince VABIM,
da se udeležijo pohoda na
NANOS-ABRAM

21. Aprila 2012

Urnik pohoda:

Ob 4.00 uri

- odhod avtobusa iz Sv. Trojice (Kulturni dom);

Ob 4.15 uri

-odhod avtobusa iz Lenarta (avtobusna postaja);

Ob 4.30 uri

- odhod avtobusa iz Maribora (Lidl-Tezno);

Ob 8.00 uri

Opis poti

- začetek LOVSKA KOČA VOJKOVO – NANOS - FURLANOVO ZAVETIŠČE PRI ABRAMU – LOVSKA KOČA VOJKOVO. - Z avtobusom se bomo peljali čez Podnanos do lovske koče Vojkovo  tu se prične naša pot, vodila nas bo mimo cerkvice sv. Hieronima na najvišji vrh Nanosa na Plešo (1262). Na vrhu se bomo ustavili v  Vojkovi koči, kjer bo možno nadomestit izgubljene kalorije. Do Furlanovega zavetišča pri Abramu (900m),je približno 2uri hoda.Tam bomo obiskali medveda Mitkota, se okrepčali, ter se spustili, na izhodišče do lovske koče Vojkovo (775) kjer nas bo čakal avtobus. Na vstopna mesta se bomo vrnili večernih urah. Hoje je približno 5-6ur.

 

NASVETI IN PREDLOGI:

Svetujem, da si za na pot vzamete dobre čevlje, pohodne palice, ter tudi obleka naj bo dovolj topla in naj ne prepušča vetra. Priporočam nekaj rezervne obleke za v nahrbtnik. Ostalo opremo pa po lastni presoji in potrebi. Priporočam tudi nekaj pijače ter kakšen sendvič za na pot.


Cena pohoda: 25 €

Prijavite se čimprej, oziroma najkasneje do 18 aprila 2010,

na GSM: 041 446 766 g. Marjan Rebernik.

Akontacija ob prijavi 10€ ostalo na avtobusu.

 


Planinke in planince VABIM,
da se udeležijo zimskega pohoda na
P O R E Z E N


Pohod bo v SOBOTO, 17.03.2012 (v koledarčku pohodov je datum napačen).

Odhod avtobusa iz Sv. Trojice bo ob 05.00 uri,
iz Lenarta AP ob 05.15 in
iz Maribora-Lidl ob 05.45 uri.


Akontacija ob prijavi je 10,00 €, preostanek pa na avtobusu.
Zaradi prevoza z malim avtobusom je število udeležencev omejeno na 20 oseb, zato pohitite s prijavo.

Za udeležbo na pohodu je potrebno imeti opremo za zimske razmere.

Prijave sprejemamo v društveni pisarni vsako sredo in na GSM 040-546-983 ali 040-230-240 - Drago.

VABLJENI!


Seveda še fotografije iz pohoda PD Hakl

- Zimski pohod na BOČ.


OPRAVIČILO

Zaradi moje napake, ni bilo, na spletnih straneh PD Hakl, objavljeno vabilo zimskega pohoda na BOČ - 28.januarja.2012.

Vsem prizadetim se iskreno opravičujem, g. Branku Družovcu še posebej za vložen trud in lično izdelano vabilo na pohod.

LP
Skrbnik


Novi posnetki na straneh PD Hakl - Fotografije.

Občni zbor PD HAKL 2012.

34 POHOD PO POTEH POHORSKEGA BATALJONA

LP
Skrbnik


SPOŠTOVANE ČLANICE IN ČLANI DRUŠTVA!

 

Za nami je uspešna in brez nesreč zaključena planinska sezona. Zato vstopamo v novo še z večjo vnemo in bogatejšim programom, da bi vam še v večji meri zadostili vaši želji po spoznavanju gorskega sveta in užitkov v naravi.
 

Zato vas v skladu z društveno zakonodajo VABOMO na 16 redni zbor članov, ki bo v SOBOTO, 21. Januarja 2012 ob 19.00 uri v prostorih gostilne pri Sveti Trojici.
 

Zbor je namenjen pregledu opravljenega dela v društvu za leto 2011, ki smo ga pred letom sprejeli in ga dali v izvajanje, še bolj pa je pomemben za sprejetje dela društva za leto 2012.
 

Zato vas vabimo, da se zbora udeležite v čim večjem številu, tudi tisti, ki še morda niste člani našega društva oziroma PZS. Članske obveznosti lahko opravite tudi pred samim zborom in med njim. Novi člani obvezno s seboj prinesite  sliko (v velikosti za osebne dokumente).
 

Po uradnem delu pripravljamo manjšo pogostitev. Poskrbeli pa smo tudi za živo glasbo ter družabno osebno obdaritev.


Opomba: Vabilo za zbor so v pisni obliki prejeli člani, ki so v letu 2011 imeli pri nas plačano članarino.


Prisrčno vabljeni.


Lep planinski pozdrav!

UPRAVNI ODBOR PD HAKL

 


 

 

V A B I M O

 

vas na planinski pohod

34 POHOD PO POTEH POHORSKEGA BATALJONA

od Rogle do Kota (okoli 5 ur zmerne hoje).

 

 

Pohod bo v SOBOTO, 14. Januarja 2012.

 

Odhod avtobusa iz Sv. Trojice ob 06.00 uri; Lenart ob 06.15 uri; Maribor-Lidl ob 06.30 uri.

 

Cena po udeležencu je 15,00 €.

 

Potrebna oprema: planinski čevlji, ustrezna oblačila za zimske razmere,pohodne palice.

 

Prehrana: Iz nahrbtnika in okrepčevalnic na poti.

 

Štartnina: pred pohodom na zbirnem mestu (okoli 5,00 € - dobiš mali prigrizek ter čaj).

 

Prijave: pri vodniku pohoda Marjanu Rebernik – Rebra – 041-446-766 ter v društveni pisarni.

 

Za dober začetek nove letne planinske sezone je pohod ZELO priporočljiv.

 

Vabljeni!

 

Lep planinski pozdrav!

 

Vodja pohoda:

Planinski vodnik PZS:

Marjan Rebernik s.r.


 

Želimo vam
S R E Č N E
in
VESELE
 božične in novoletne praznike
2012.


NOVOLETNI PLANINSKI PLES

 

Kot po navadi vsa leta do sedaj, vas vabimo tudi to leto na planinski novoletni ples, ki bo v
 

SOBOTO, 03. december 2011

v

Hotelu RADIN v RADENCIH.
 

Društvo bo poskrbelo za avtobusni prevoz iz avtobusne postaje Lenart ob 17.45 uri, iz Sv. Trojice ob 18.00 ure ter iz Cerkvenjaka ob 18.15 ure.
 

Zaradi rezervacije ustrezno velikega avtobusa, svojo udeležbo na plesu javite v društveni pisarni vsako sredo od 18.00-20.00 ure ali  predsedniku društva g. Kusterju ali tajniku g. Lipiču, najkasneje do 30.11.2011.
 

Prevoz je brezplačen. Vaša denarnica bo obremenjena le za izbrano jed in popito razvedrilno tekočino.

Pričakujemo vas v čim večjem številu.
 

Lep planinski pozdrav!

 

Upravni odbor društva.

 


25. POPOTOVANJE PO LEVSTIKOVI POTI OD LITIJE DO ČATEŽA


Datum: 12. nov. 2011
Vrsta prevoza: avto-bus-19 sedežev.

Čas odhoda:
-Sv. Trojica ob 06.00 uri; 
-Lenart -avtobusna postaja ob 06.15 uri;
-Maribor- izpred trgovine Lidl na Ptujski c. ob 06.30 uri.


Cena prevoza: 17,00 € (plačljiva rezervacija ob prijavi v višini 10,00€)

Cena prijavnine za pohod: 5,00€ ( za to vsak udeleženec prejme majico, knjigo o poti z zemljevidom in dnevnik poti. Zraven tega pa še vsak sodeluje v žrebanji nagrad - glavna je tedenski brezplačni najem in uporaba avtomobila Peugeot 508).

Dolžina poti: pot je dolga 22 km.

Čas začetka pohoda: med 06.00 in 09.00 uro v Litiji na Valvasorjevem trgu.

Zaključek pohoda: ob 16.00 uri v Čatežu.

Oprema: pohodni čevlji, pohodne palice, ustrezna oblačila .....

Opomba: vsak udeleženec sam poskrbi za prehrano in pijačo med pohodom.

Vodstvo pohoda iz našega PD: Drago Lipič -040-230-240


Se vidimo v soboto zjutraj!


Pohod po Weinstrase
 

Vabim planinke in planince člane in nečlane našega društva ter vse ljubitelje pohodništva, da se nam pridružijo na pohod od Šentilja do Špičnika. Pohod poteka sprva na Plački stolp nato malo po Avstriji malo po Sloveniji med skrbno urejenimi vinogradi po Weinstase. Vmes med potjo je pa kar nekaj Puschel šankov z kostanji in Sturmom - mošt po naše, prav te postojanke privabljajo ljudi iz cele Evrope in drugod. Pot je lepa in slikovita. Če kdaj, je ravno sedaj, pravi čas za takšno pot, saj narava v vsej svoji lepoti razdaja jesenske barve po prelepih vinogradih in urejenih poteh.

 

Pohod bo 15. Oktobra 2011.
 

Zbirališče je ob 07.00 uri pred kulturnim domom v Sv. Trojici iz Lenarta pa ob 07.15 uri na avtobusni postaji.


Hoje bo 5 ur oziroma približno 13 km.

 

Za pohod potrebujete uhojene pohodne čevlje, in ustrezno oblačilo - po želji pohodne palice. Malica iz nahrbtnika je pa možno dobiti tudi narezek na večih postojankah.

 

Če vas še kaj zanima, pokličite organizatorja pohoda - planinskega vodnika Šamperl Jožefa na mobitel 051-620-045.

 

Prisrčno vabljeni!


Pohod po delu Trojiške pohodne poti.

Vabim planinke in planince člane in nečlane našega društva ter vse ljubitelje pohodništva, da se nam pridružijo na jesenskem pohodu, ki bo to soboto, 24. september 2011. Prehodili bomo del Trojiške pohodne poti ( TPP ).


Zbirališče je ob 08.00 uri pred kulturnim domom v Sv. Trojici.
Hoje bo do 4 ure.
Za pohod potrebujete uhojene pohodne čevlje, pohodne palice in ustrezno oblačilo.
Med pohodom bo poskrbljeno za topel prigrizek ter ustrezne pijače.


Če vas še kaj zanima, pokličite organizatorja pohoda - planinskega vodnika Haložan Janka na mobilni telefon 031-642-596.
 

Prisrčno vabljeni!
 


Spoštovane planinke, planinci, obiskovalci naše spletne strani!

 

Tudi to leto se ne bomo izneverili naši več letni tradiciji v odpravah v Dolomite.

 

26.27.28 avgusta 2011.

 

VABIM VAS

 

NA ODPRAVO V ZAHODNE DOLOMITE (skupina Odle – Puez) na drzni dolomitski stolp

 S A S S O N G H E R – 2665 m
 

Vzpon na Sassongher je zelo prijetna in zanimiva tura. Je zelo lep in razgleden izpostavljen dolomitski stolp, za katerega moramo biti dobro kondicijsko pripravljeni zaradi strmega vzpona. Da smo v Dolomitih nas bo vsekakor spomnil del, kjer je potrebno tudi nekaj »splezati«. Ta del je zelo zračen in odprt, a je dobro varovan z jeklenicami nad prepadno steno.

 

Odhod iz Trojice ob 00 uri - polnoč.

Izhodiščna točka za začetek vzpona je znan turistični kraj Corvara, kakih slabih 80 km od Cortine d,Ampezzo. Za vzpon bomo potrebovali okoli 4 ure, za sestop pa kako uro in pol manj. Prenočili bomo v koči Rif. Edelweiss. Višinska razlika vzpona je okoli 1100 m.

 

Za udeležbo potrebujemo kompletno planinsko opremo (čelada, varovalni pas s sponkami), ostala oprema pa po lastni presoji oziroma primerna za visokogorje. Nujno je tudi, da ste člani PZS z plačano članarino.

 

Opomba:

V kolikor nimate čelade in varovalnega pasu vam to lahko uredimo v društvu, vendar ob prijavi to omenite.

 

Prijave in več informacij dobite pri vodniku odprave Drago Lipič na GSM 040-230-240.

Ob prijavi je potrebno vplačati tudi akontacijo v višini 50 €.

Celotna cena s prevozom in prenočevanjem na osebo je predvidena okoli 100 €.

Razpoložljivih mest je osem (8). Prevoz s kombijem.

 

Priporočam hitro rezervacijo.

 

Lep planinski pozdrav!

 

Lokacija: Lat/Lon: 46.56420°N / 11.85310°E


 

Planinski vodniki Dragotin, Drago in Janez-Janko vas

V A B I M O

na tradicionalni pohod na TRIGLAV 2011.

 

Na pohod se bomo odpravili v SOBOTO,13. avgusta ob

03.00 uri zjutraj iz Sv. Trojice,

03.15 uri iz Lenarta (AP) in ob

03.35 iz Maribora (pri Lidl-u na Ptujski cesti)

Predvidena vrnitev iz pohoda v NEDELJO, 14. avgusta 2011 do 21.00 ure.

 

Info:
Za udeležbo veljajo običajna mesta prijave. Prijava je potrjena ob plačilu akontacije 20,00 €, sicer ne jamčimo prostega sedeža na avtobusu.

Končna cena pohoda je predvidoma 45,00 €, ki zajema tudi prenočevanje na skupnih ležiščih na Kredarici.
 

Pohod:

Smer pristopa na Triglav bo letos potekala po čudoviti neokrnjeni dolini Krma preko Konjskega sedla do Kredarice in na vrh našega očaka.

Drugi dan je predviden sestop na izhodišče preko Staničeve koče do pastirske koče pod Konjskim sedlom in naprej v dolino po poti vzpona.
 

Oprema:

Za pohod morate imeti čelado, uhojene planinske čevlje in ustrezna oblačila (rokavice in kapa) ter po vaši oceni potrebno hrano za na pot. Priporočamo vam tudi varnostni pas, še posebej v primeru, da niste popolnoma prepričani, da vam višina ne ugaja. Prav tako vam predlagamo, da se na pohod tudi pripravite kondicijsko, vsaj izvedite nekaj vzponov na Pohorje ali kakšen drug okoliški hrib.

 

Prijave:

Dragotin Kuster,

Drago Lipič,

Janez-Janko Haložan ali

društvena pisarna.


Drugo:

OBVEZNA je tudi poravnana članarina PZS za tekoče leto.
Pohitite s prijavami, število udeležencev je omejeno na 45 mest.
 

Veselimo se vaše odločitve za udeležbo na pohodu. Prepričani smo, da vam bo druženje z nami v užitek in vaš prispevek k vašem odličnem počutju in zdravju.

 

Se vidimo!


 

Vabim vas na pohod na

V I Š E V N I K

( 2050 m/nv )

 

 

POHOD NA VIŠEVNIK BO V SOBOTO, 16. JULIJA 2011.


ODHODI AVTOBUSA : 
ob 04.00 uri  kulturni dom Sv. Trojica

Ob 04.15 uri avtobusna postaja Lenart

Ob 04.30 uri Maribor – Lidl na ptujski cesti

Vrnitev okoli 22.00 ure.
 

ČAS HOJE :     
skupaj 7 ur.
 

TEŽAVNOST : 
Lahka tura  toda z dobro kondicijsko pripravljenostjo.
 

CENA :
25,00 € (ob polni zasedenosti avtobusa)
 

PRIJAVE :
Pri vodnici pohoda IDA 040-559-758 in v društveni pisarni.
 

OPREMA :
Uhojeni planinski čevelj, čelada, pohodne palice, nahrbtnik z ustrezno količino napitkov in prehrane za na pot.

 

Lep planinski pozdrav!


PD Hakl
VABI

  na enodnevni pohod na CELJSKO GRMADO,ki bo v nedeljo, 3. julija 2011  z odhodi avtobusa
ob 06.00 uri iz Sv. Trojice
ob 06.30 uri iz Lenarta in
  okoli 07.00 uri iz Maribora.
Zbirališča so na do sedaj običajnih krajih.

Cena izleta je 15,00 €.

Prijave sprejemamo v društveni pisarni vsako sredo ter pri vodnikih pohoda - Ivanu Žmaucu in Srečku Anželu na mobilni telefonski številki 041-839-910 in 041-775-996 do zasedbe mest na avtobusu.

Hoja v obe smeri traja okoli tri ure. Pot vodi čez Hudičev graben do Pečovniške koče, nato na vrh in nazaj na kočo, ter povratek čez Suhi potok v dolino.

V primeru slabega vremena se pohod prestavi.
 

Vabljeni!

 


Članice in člane planinskega društva

 V A B I M

na enodnevni pohod na SMREKOVEC. Pohod bo v soboto, 18. junija 2011 z odhodi avtobusa
ob 06.00 uri iz Sv. Trojice
ob 06.15 uri iz Lenarta in
ob 06.30 uri iz Maribora.
Zbirališča so na do sedaj običajnih krajih.

Akontacijska cena prevoza je samo 15,00 €.

Prijave sprejemamo v društveni pisarni vsako sredo ter pri vodniku pohoda -Franc Trafela na mobilni telefonski številki 041-378-345 do zasedbe mest na avtobusu.
 

Vabljeni!


Planinke in planince PD Hakl, vseh sosednjih planinskih društev, vse, ki radi svoj prosti čas porabite za pohode ali trekinge vabimo, da se nam pridružite ob praznovanju 15 letnice PD HAKL v soboto, 11. junija 2011 ob 14.00 uri na športnem igrišču osnovne šole Sv. Trojica.


Praznovanje bomo dejansko pričeli že ob 9.00 uri dopoldan z udeležbo na pohodu po delu "trojiške pohodne poti". Vsi udeleženci pohoda (trajal bo približno tri in pol ure) so po pohodu vabljeni na osrednjo slavnostno prireditev s pogostitvijo in prijetnim druženjem ob glasbi.
 


Vabljeni! 

Upravni odbor PD HAKL


Spoštovane planinke, planinci!

Vabimo vas, da se nam pridružite na DNEVU SLOVENSKIH PLANINCEV, ki bo potekal v soboto, 4. junija 2011 na Jeruzalemu. Naše društvo ima organiziran skupni avtobusni prevoz (za 40 udeležencev) iz Sv. Trojice ob 7.00 uri zjutraj izpred kulturnega doma. Osrednja prireditev poteka ob 11.00 uri na Jeruzalemu. Ker je udeležba povezana tudi s krajšim pohodom, priporočamo udeležencem, da se primerno obujejo in s seboj vzamejo drugo potrebno opremo (sončna očala, kakšno pokrivalo za na glavo, anorak itd.).


Vaše prijave sprejemamo v društveni pisarni vsako sredo ali pa pri vodnikih  društva.


Ker je osrednje planinsko srečanje tokrat zelo blizu nas, menimo, da je to prava priložnost, da izmenjamo poglede in se srečamo ter poklepetamo.

 

Vabljeni!

Upravi odbor PD HAKL


Mogoče pa vas naslednja povezava spravi za prvomajske praznike iz udobnega fotelja....

Koče ..... odprte .... med prazniki .....

 

LP
Skrbnik


Novo v galeriji slik - Pohod na Golake in Čaven 16.04.2011.

LP
Skrbnik


PD Hakl
VABIM VAS NA PLANINSKI POHOD NA SVETO TROJICO - 1106 M.
POHOD BO V SOBOTO, 30. APRILA 2011.

 
Kratek opis poti:
 V Postojni bomo zavili v smeri Pivke do parkirišča. Pot ni zahtevna in je primerna za vse, ki radi hodijo v naravi. Prehodili bomo 587 m višinske razlike (podobno kot iz spodnje postaje žicnice v Mariboru do Belvija  na Pohorju).


Nekaj znamenitosti:
Sveta Trojica je znana tudi iz legende o Martinu Krpanu, ki naj bi blizu Vrha pri Sveti Trojivi imel svoj dom. Ob vračanju se bomo spustili do  Trnske jame in presihajočega Petelinskega jezera.
 

Dolžina poti: izhodišče - vrh 1 ura in 30 min, sestop 1 ura.


ODHOD izpred kulturnega doma v Sv.Trojici ob 04.00 uri, avtobusna postaja Lenart ob 04.15 uri, iz Maribora po dogovoru.


CENA: 25 € na osebo.


Prijave se zbirajo v pisarni društva in pri vodniku pohoda Drago Lipič (040-230-240)
Oprema: lažji pohodni čevelj in palice otalo po izbiri.


Novo na strani slike OBČNEGA ZBORA PD HAKL.

LP
Skrbnik.


PD Hakl

VABI NA  POHOD V TRNOVSKI GOZD

MALI GOLAK -ČAVEN

16. Aprila 2011

Urnik pohoda:

Ob 4.00 uri

- odhod avtobusa iz Sv. Trojice (Kulturni dom);

Ob 4.15 uri

-odhod avtobusa iz Lenarta (avtobusna postaja);

Ob 4.30 uri

- odhod avtobusa iz Maribora (Lidl-Tezno);

Ob 8.00 uri

 

Opis poti

- začetek  PLANINSKE  TURE  NA  MALI  GOLAK (1.495m)- ČAVEN - FURLANOVO ZAVETIŠČE  PRI  ABRAMU.                                                                                                            - Z avtobusom   se bomo  peljali čez Ajdovščino in Lokavec do Predmeje in  tu se prične naša pot mimo Iztokove koče na Mali Golak (1.495m).Z Malega Golaka se bomo vrnili do koče in pot nadaljevali  v smeri proti Čavnu, čez Veliki (in Mali) Modrasovec (1.355) do Zavetišča Antona Bavčerja (1.242m) in se vrnili na izhodišče v Predmejo. Do Furlanovega zavetišča pri Abramu (900m), na Nanosu  se bomo zapeljali čez Sanabor, obiskali medveda Mitkota, se okrepčali, ter se spustili čez Podnanos na glavno cesto in se odpravili proti domu. Na vstopna mesta se bomo vrnili večernih urah. Hoje je približno 5-6ur.

 

 

NASVETI IN PREDLOGI:

Svetujem, da si za na pot vzamete dobre čevlje, pohodne palice, ter tudi obleka naj bo dovolj topla in naj ne prepušča vetra. Priporočam nekaj rezervne obleke za v nahrbtnik. Ostalo opremo pa po lastni presoji in potrebi. Priporočam tudi nekaj pijače ter kakšen sendvič za na pot.
Cena pohoda:   25 €

Prijavite se čimprej, oziroma najkasneje do 13 aprila 2010,

 na GSM: 041 446 766 –Marjan.

 


Štev.: 01/011
Dne: 22.01.2011

Po določilih Pravil društva

S K L I C U J E M
 

15 redni letni zbor članov Planinskega društva Hakl Sv. Trojica, ki bo v SOBOTO, 05.februarja 2011 ob 19.00 uri v prostorih gostilne pri Sv. Trojici -Fras Dejan s.p., Trojiški trg 7.

 

 

Dnevni red zbora:

 

1.  Otvoritev zbora s pozdravnim nagovorom.

2.  Izvolitev organov zbora.

3.  Poročila predsednika, blagajnika, odborov in komisij.

4.  Razprava po poročilih.

5.  Pozdravni nagovori gostov zbora.

6.  Potrditev podanih poročil. ter zaključnega računa za leto 2010.

7.  Predstavitev programa dela ter finančnega načrta za leto 2011.

8.  Sprejem programa dela in finančnega načrta za leto 2011.

9 Potrditev višine članarine PZS vseh kategorij za leto 2011.
10.Razno.

 

 

Pred in po zboru bo možno poravnati tudi članske obveznosti za tekoče leto. Sicer pa to lahko storite vsako sredo v društveni pisarni v kulturnem domu med 18.00 in 20.00 uro v zimskem, in med 20.00 in 22.00 uro v letnem času.

 

Po zaključku uradnega dela bo dovolj časa za prijetno druženje ob glasbi in plesu ter za izmenjavo doživetij preteklega leta.

 

 

 

Lep planinski pozdrav in nasvidenje na zboru. [Dragotin Kuster] 

 

 

 


 

PD Hakl

VABI NA ZIMSKI POHOD NA 

B O Č

 29. januarja 2011

 

 

 

Urnik pohoda:

Ob 7.30 uri

- odhod avtobusa iz Lenarta (avtobusna postaja);

Ob 7.45 uri

- odhod avtobusa iz Sv. Trojice (Kulturni dom);

Ob 8.00 uri

- odhod avtobusa iz Cerkvenjaka (avtobusna postaja);

Ob 9.30 uri

- pričetek pohoda iz Poljčan, preko Detičkove in  

  Balunjače (odvisno od vremena). Zmerne hoje iz Poljčan

  do vrha je cca. 3 ure, nato spust do doma na Boču,

 (približno 20 minut hoje), kjer bo možno nadoknaditi izgubljeno energijo iz  

  nahrbtnika ali iz dnevne ponudbe planinske koče;

Ob 14.00 uri

- predviden spust v dolino;

Ob 17.00 uri

- predviden povratek na vstopna mesta.

 

 

NASVETI IN PREDLOGI:

Svetujem, da si za na pot obujete dobre čevlje, ki ne bodo puščali vlage ter si v primeru snega nad nje namestite gamaše. Tudi obleka naj bo dovolj topla in naj ne prepušča vetra. Priporočam nekaj rezervne obleke za v nahrbtnik. Ostalo opremo pa po lastni presoji in potrebi. Priporočam tudi nekaj pijače ter kakšen sendvič za na pot.

 

 

Cena pohoda:   8 eur.

 

 

 

Prijavite se čimprej, oziroma najkasneje do 26. januarja 2010,

na GSM: 051 313 480 – Branko.

 


Želimo vam
SREČNE
in
VESELE
 božične in novoletne praznike
2011.
[Srečno novo leto 2011]


Novo v galeriji slik (po dolgi zamudi....)

Branko Družovec - Konjiška gora - 26. december 2010

in

Marta Jemenšek - 22. regijsko tekmovanje Mladi in gore 2010


[PD Matica M.Sobota - 60 let]

PLANINSKO DRUŠTVO MATICA MURSKA SOBOTA

MLADINSKA 3, 9000 MURSKA SOBOTA

www.pdmaticams-drustvo.si

 

VABIMO VAS NA

TRADICIONALNI PLANINSKI PLES

 

V SOBOTO, 4. DECEMBRA 2010 OB 19.00 URI

V RESTAVRACIJI HOTELA TERMAL

V MORAVSKIH TOPLICAH

 

VEČERJA DVA MENIJA

 

»MENI 1«

Goveja juha z rezanci

***

Svinjski medaljon v slaninskem ovoju

Puranov švicarski zrezek

Zelenjavna butara

Pehtranov štrukelj

Zdrobovi ocvrtki

Sestavljena solata

***

Sladko štorkljino gnezdo

 

 

»MENI 2«

 

Ajdova smetanska juha z jurčki

***

Nadevan piščančji file

Svinjska ruladica s pikantno omako

Korenje in brokoli po poljsko

Krompirjeve tortice

Pariški cmoki

Sestavljena Solata

***

Skutna pita s sadjem

 

CENA VEČERJE IN PLESA Z ŽIVO GLASBO JE 15 EUR.

 

 

PLANINSKO DRUŠTVO MATICA MURSKA SOBOTA

 

Prosimo, da se vsi člani PD Hakl, ki se želite udeležiti plesa, prijavite v pisarni PD Hakl vsako sredo med 18.00 in 20.00 uro oziroma pokličete predsednika društva za pravočasno rezervacijo najkasneje do 27.11.2010.


PD HAKL ORGANIZIRA

 POHOD NA TRIGLAV

 21. IN 22. Avgusta 2010

 

PREVOZ Z AVTOBUSOM  IZ

- Sv. TROJICE OB 4.00 URI,

- AVTOBUSNA POSTAJA V LENARTU OB 4.15 URI

 

 S pohodom bomo pričeli na Pokljuki in nadaljevali proti  Koči na Planiki, kjer bomo prespali.

Naslednje jutro se bomo povzpeli na vrh in se preko Kredarice spustili v dolino Vrat.

   

Cena izleta bo določena na osnovi števila prijavljenih udeležencev, predvidoma 40 evrov.

 

PRIJAVA: v pisarni PD HAKL ali na  telefonskih številkah vodnikov do zapolnitve mest.

 

- Družovec Branko 051 313-480

- Kramberger Darinka  051 342 357

 

OPREMA:

            - TOPLA OBLAČILA, PALICE, POHODNI ČEVLJI, DOBRA VOLJA,

            - PIJAČA IN HRANA ZA NA POT.

 

V pričakovanju vaše udeležbe, vas lepo pozdravljamo!

 

Da pa vam vlijemo malo .... volje in POGUMA .... tudi pri 81 letih se da priti na triglav ! Foto: Vlado Kukovec

[Pri 81 na Triglav]

[Pri 81 na Triglav]

Pohod na Triglav 2009 - galerija slik.

Pohod na Triglav 2008 - galerija slik.


Novo v galeriji slik (po dolgi zamudi....)

Marjan Rebernik in Jože Šamperl - Lubnik 10.4.2010

Slike posnel g. Marjan Rebernik in Jože Šamperl.

LP
Skrbnik

 


SPOŠTOVANE PLANINKE IN PLANINCI !

 

Iz programa društvenih pohodov za tekoče leto vas vabimo, da se nam pridružite na tri dnevni pohod po italijanskih Dolomitih, letos že osmič po vrsti.

 

KDAJ?

 

16., 17. in 18. julija 2010.

Odhod avtobusa iz Sv. Trojice je predvidoma v petek ob 02.00 uri.

 

CILJ:

 

Gorovje skupine BRENTA: izhodišče je mesto Madonna di Canpiglio. V centralnem južnem gorovju Brente bomo prehodili eno najlepših ferat z odličnimi pogledi v dolino in po sosednjih vrhovih. Hodili bomo po poti z oznako 305-pot Bocchette Centrali. Ferata je odlično zavarovana z jeklenicami in visokimi kovinskimi lestvami.

 

IZVEDBA TURE:

 

Turo bomo izvedli v dveh skupinah. Prva skupina bo opravila vzpon po ferati, pomeni zahtevnejšo pot – 5 do 6 ur. Druga pa bo ta čas porabila za spoznavanje lahkih poti  v okolici  koče Brentei.

 

POTREBNA OPREMA:

 

Za prvo skupino je obvezna uporaba varnostnega pasu z varovalnim kompletom, čelado, rokavicami, planinskimi čevlji ter s primerno garderobo.

Druga skupina pa zraven primerne garderobe (ves čas smo na višini okoli 2300 m) še pohodne palice, planinske čevlje, sončna očala, zaščito za glavo – kapa - priporočeno čelada.

 

 VODNIKI:

Drago Lipič, Ida Kokol in Jožef Šamperl. Njihove kontaktne GSM št. lahko najdete na naši spletni strani pod rubriko –vodniki-.

Število mest v avtobusu je omejeno na 20 udeležencev, zato pohitite s prijavo. To lahko opravite vsako sredo v društveni pisarni ali pa pri zgoraj omenjenih vodnikih.

 

CENA:

V ceno 80,00 € je vključen prevoz.

Spanje (dvoje nočitev), morebiten gondolski prevoz ter hrana je v lastni režiji. Obvezna je članarina PZS. Ob prijavi se poravna akontacija v višini 40,00 €, ki je v primeru odpovedi udeležbe ne vračamo. Več informacij boste prejeli ob prijavi.

 

VABLJENI!


Novo v galeriji slik

Usposabljanje vodnikov 2010

Slike posnel g. Branko Družovec.

LP
Skrbnik


Obvestilo !

Pohod na LUBNIK pod vodstvom Rebernik M., Anžel A., se zaradi vse slovenske čistilne akcije "Očistimo Slovenijo v enem dnevu" prestavi !

Novi termin je 10.4.2010 se pravi en teden pred načrtovanim!

 

Lep Planinski Pozdav !
Rebernik Marjan


OBVESTILO !

Pozdravjeni !

13.-14. marca ZIMSKI POHOD NA TRIGLAV z vodniki g. Kuster D. in Roškar J odpade.

Pohod se prestavi za nedoločen čas, oziroma, ko bodo snežne razmere dopuščale varen vzpon in spust.

LP

Kuster Drago


N o v o !

Branko Družovec - Zimsko izpopolnjevanje vodnikov 2010.

LP
Skrbnik


N o v o !

Publikacija PD Hakl 10 let - v PDF obliki, (ali meni - O PD Hakl).

LP
Skrbnik


N o v o !

Plan pohodov mladinskega odseka PD Hakl v letu 2010 ter njihovi vodniki.

LP
Skrbnik


 

V skladu s Pravili  društva ter programa dela,

 

S K L I C U J E M

 

14.  zbor članov Planinskega društva HAKL Sv. Trojica v Slov. goricah, ki bo v SOBOTO, 23. januarja 2010 ob 19.00 uri  na turistični kmetiji »BREZNIK« v Komarnici pri Cerkvenjaku.

 (v smeri Oseka do križišča za Cerkvenjak pri Rokavcu, nato še 100 m po glavni cesti do ostrega zavoja ravno na stransko pot navzdol približno 150 m; ali po avtocesti na izvoz za Cerkvenjak nato skozi isto naselje v smeri Sv.Trojica do križišča Rokavec …)

                                      

Dnevni red:

 

 1. Otvoritev zbora s pozdravnim nagovorom.
 2. Izvolitev organov zbora (delovno predsedstvo, verifikacijsko komisijo, zapisnikar).
 3. Uvodna poročila predsednika, tajnika, blagajnika ter odborov in komisij pri PD.
 4. Razprava o  poročilih.
 5. Pozdravni nagovori gostov zbora.
 6. Sprejem zaključnega računa društva za leto 2009 ter vseh poročil.
 7. Predstavitev programa dela ter finančnega načrta za leto 2010.
 8. Sprejem programa dela in finančnega poročila za 2010.
 9. Razno

 

Vsi, ki še do zbora ne boste iz tega ali onega razloga poravnali članske obveznosti za leto 2010, boste to lahko storili neposredno pred samim zborom. Lahko pa je te obveznosti  uredite tudi vsako sredo v društveni pisarni med 18.00 in 20.00 uro v zimskem času oziroma med 20.00 in 22.00 uro v letnem času. Vabilo za zbor prejmejo vsi, ki so poravnali članske obveznosti v letu 2009.

 

Po uradnem delu je poskrbljeno za prijetno druženje v zgodnje ure nedeljskega  dne ob prijetni glasbi.

 

V pričakovanju vaše cenjene udeležbe, vas lepo pozdravljam.

 

 

Predsednik PD HAKL:

Dragotin KUSTER  

 


ZIMSKI POHOD NA

 B O Č

30. januarja 2010

  Urnik pohoda:

Ob 7.30 uri

- odhod avtobusa iz Lenarta (avtobusna postaja);

Ob 7.45 uri

- odhod avtobusa iz Sv. Trojice (Kulturni dom);

Ob 8.00 uri

- odhod avtobusa iz Cerkvenjaka (avtobusna postaja);

Ob 9.30 uri

- pričetek pohoda iz Poljčan, preko Detičkove in  

  Balunjače (odvisno od vremena). Zmerne hoje iz Poljčan

  do vrha je cca. 3 ure, nato spust do doma na Boču,

 (približno 20 minut hoje), kjer bo možno nadoknaditi izgubljeno energijo iz  

  nahrbtnika ali iz dnevne ponudbe planinske koče;

Ob 14.00 uri

- predviden spust v dolino;

Ob 17.00 uri

- predviden povratek na vstopna mesta.

 

 

NASVETI IN PREDLOGI:

Svetujem, da si za na pot obujete dobre čevlje, ki ne bodo puščali vlage ter si v primeru snega nad nje namestite gamaše. Tudi obleka naj bo dovolj topla in naj ne prepušča vetra. Priporočam nekaj rezervne obleke za v nahrbtnik. Ostalo opremo pa po lastni presoji in potrebi. Priporočam tudi nekaj pijače ter kakšen sendvič za na pot.
 

 Cena pohoda:   8 eur
 

 Prijavite se čimprej, oziroma najkasneje do 27. januarja 2010, na GSM: 051 313 480 – Branko.


N o v o !

Plan pohodov v letu 2010 ter njihovi vodniki.

 

LP
Skrbnik


Želimo vam
SREČNE
in
VESELE
 božične in novoletne praznike
2010.

[Srečno novo leto 2010]

 


PLANINSKO DRUŠTVO LENDAVA

 

PD HAKL vas vabi, da se prijavite in udeležite planinskega vsakoletnega plesa.

Prijave sprejemamo v pisarni, vsako sredo med 18.in 20. uro.

 

Vabimo vas na tradicionalni planinski ples MDO Pomurja, ki bo v soboto,  5. decembra 2009 s pričetkom ob 18 uri v gostilni »Pri Studencu« v Nedelici. Gostilna ima dolgo tradicijo na področju prirejanja zabav, odlično kuhinjo in gostoljubno osebje. Ima tudi veliko parkirišče, kjer lahko parkira več avtobusov hkrati  - http://www.gostilna-studenec.com/web/index.php.

Na ples povabite tudi svoje prijatelje, znance - ljudi dobre volje.

 

 

V pričakovanju vaše udeležbe vas lepo pozdravljam!

 

Predsednik PD Lendava

Laszlo Ligeti


POHOD V NEZNANO


24. oktobra 2009 vas vabimo na enodnevni pohod v neznano.

Zbirališče z odhodom je ob 8 uri izpred kulturnega doma Sv. Trojica.

Priporočamo pohodniško obutev in primerno oblačilo. Hoje je za cca 4 ure. Udeležba na pohodu je 7,00€.

Prijave do srede 21.10.2009 v društveni pisarni ali pa pri Srečku Anžel in Ivanu Žmaucer.

Vabljeni!


Krst društvenega kombija.

Več v galeriji.


Spoštovana planinka, planinec!

VABIVA VAS NA PRIMORSKO SLOVENSKO TRANSVERZALO
12 in 13 septembra 2009.

Prijave v društveni pisarni vsako sredo ter pri vodniku Dragotu in Branku.

 

Prijave sprejemamo do zasedbe mest na avtobusu, zato pohitite.

 

VABLJENI

 


PLANINSKI  IZLET V AVSTRIJO

 

KAM: POGORJE ANKOGEL 3252m

KDAJ: 25-26.JULIJ 2009

 

ODHOD: IZ SVETE TROJICE IZPRED KULTURNEGA DOMA

OB  6:00 (ŠESTIH) ZJUTRAJ

 

CENA IZLETA :  50€

PREVOZ: KOMBI (9 UDELEŽENCEV)

 

OPREMA: pohodniški čevlji,topla obleka, dereze,palice,cepin,napitek,dobra volja

 

 

PRIJAVA NA IZLET:

V društveni pisarni ali pri meni na: Dragotin Kuster   mobitel: 041 475 588

 

 

VLJUDNO VABLJENI !

 


VABLJENI na tradicionalni pohod v italijanske DOLOMITE.
 


26., 27. in 28. junija 2009 pohod na TOFANA DI ROZES  (3225m)
 

Prijave na GSM 040-230-240 do popolnitve mest.
Obvezna oprema: čelada, varovalni plezalni pas, cepin, dereze, zaščitna očala.
 

Več informacij dobite na omenjeni tel. številk. vodnik pohoda Drago Lipič.

[Tofana di Rozes izpod prelaza Falzareggo. Na desni je njena znamenita južna stena.]


2 TRADICIONALNI POHOD
PO HALOŠKIH GRIČIH

v soboto, 25.aprila 2009.

 Odhod iz:
- Sv. Trojice ob 06:00 uri.

Ob prijavi se poravna 10€ akontacije (vključuje prevoz in prehrano) na pohodnika.

Prijave zbirajo:
040-230-240 ter 051-620-045
pisarna PD Hakl ob sredah

V soboto, vabimo na 2 tradicionalni pohod po haloških gričih.
Spoznali bomo čudovito haloško gričevnato pokrajino, tik ob hrvaški meji, se srečali s domačini in spoznali njihovo življenje, ki ga živijo ljudje v okolici Leskovca.
 


VABLJENI!


POHOD NA POREZEN

v nedeljo, 22.marca 2009.

 
Odhod iz:
- Sv. Trojice ob 05:00 uri.
- Lenarta ob 05:15 uri.

Ob prijavi se poravna 10€ akontacije (prevoz je odvisen od števila prijav kombi-avtobus).

Prijave zbirajo:
Drago Lipič
Branko Družovec

pisarna PD Hakl ob sredah


Zbor članov PD Hakl

Vabimo vas na 13. volilni redni zbor članov PD HAKL Sv. Trojica, ki bo v soboto, 24. 01.2009 ob 19.00 uri v gostilni Vogrin pri Sveti Trojici.

Pred samim zborom lahko poravnate svoje članske obveznosti - plačilo članarine za leto 2009, ter prevzamete še ostali članski material ( plan pohodov, navodila o hoji v gore itd. ).

Vse navedeno lahko uredite tudi vsako sredo med 18. in 20. uro v društveni pisarni v zimskem času in med 20. in 22. uro v poletnem času.

V pričakovanju vašega podaljšanja članstva vas z veseljem pričakujemo v soboto na zboru.


Predsednik društva: Dragotin Kuster s.r.


B O Č

 31. januarja 2009

 

 Urnik pohoda:

Ob 7.30 uri

- odhod avtobusa iz Lenarta (avtobusna postaja);

Ob 7.45 uri

- odhod avtobusa iz Sv. Trojice (Kulturni dom);

Ob 8.00 uri

- odhod avtobusa iz Cerkvenjaka (avtobusna postaja);

Ob 9.30 uri

- pričetek pohoda iz Poljčan, preko Detičkove in  

  Balunjače (odvisno od vremena). Zmerne hoje iz Poljčan

  do vrha je cca. 3 ure, nato spust do doma na Boču,

 (približno 20 minut hoje), kjer bo možno nadoknaditi izgubljeno energijo iz  

  nahrbtnika ali iz dnevne ponudbe planinske koče;

Ob 14.00 uri

- predviden spust v dolino;

Ob 17.00 uri

- predviden povratek na vstopna mesta.

 

 

NASVETI IN PREDLOGI:

Svetujem, da si za na pot obujete dobre čevlje, ki ne bodo puščali vlage ter si v primeru snega nad nje namestite gamaše. Tudi obleka naj bo dovolj topla in naj ne prepušča vetra. Priporočam nekaj rezervne obleke za v nahrbtnik. Ostalo opremo pa po lastni presoji in potrebi. Priporočam tudi nekaj pijače ter kakšen sendvič za na pot.

  

Cena pohoda:   7,00

 

  

Prijavite se čimprej, oziroma najkasneje do 28. januarja 2009, na GSM:
051 313 480 –
Branko, ali
041 447 912 –
Tončka.


Želimo vam
SREČNE
in
VESELE
 božične in novoletne praznike
2009.

 


VSEM PLANINSKIM DRUŠTVOM V MDO PD za POMURJE

 

TRADICIONALNI PLANINSKI PLES

bo v soboto, 6.decembra 2008,
ob 19. uri v hotelu Termal v Moravskih Toplicah.

 

Za večerjo sta na voljo 2 jedilnika.
V ceno 15€ je vključena večerja in živa glasba.

Prijave sprejema predsednik društva PD Hakl, do 3. decembra 2008.

V pričakovanju vaše udeležbe vas lepo pozdravljam!

 

Predsednik PD Hakl:
Dragotin Kuster


[Triglav z Debele peči, 2002 - Wikipedija]
TRADICIONALNI POHOD NA
TRIGLAV
2864m

 9. in 10. avgust 2008

ob 4.30 odhod izpred kulturnega doma v Sv. Trojici

ob 4.45 (alternativno) odhod iz avtobusne postaje v Lenartu

 

Cena: samo 35,00 €

 

Informacije:

PREVOZ: Avtobus.

ČAS SKUPNE HOJE: Prvi dan 5-6 ur, drugi dan 7ur.

OPREMA: pohodniški čevlji,topla obleka, čelada,napitek,dobra volja.

 

 

 

PRIJAVE:

- V društveni pisarni ali pri meni (Dragotin Kuster) na mobitel: 041 475 588 do zapolnitve mest na avtobusu.

- Obvezno plačana članarina PZS za leto 2008


ANTELAO - 3264 m
kralj Dolomitov


Vsem, ki so jim italijanski Dolomiti zanimivi ali pa bi jih radi prvič okusili, vabim v odpravo na ANTELAO, 3264 m na kralja Dolomitov.

-Odprava bo potekala 23., 24. in 25. junija.
-Podrobnejše informacije dobite ob prijavi.
-Tura je zahtevna (II/I), predvsem pa je za dobro pripravljene gornike.
-Celoten vzpon traja okoli 6 ur sestop pa nekoliko krajši. Seznam zahtevane opreme za vzpon boste dobili ob prijavi.


Zaradi omejenega števila udeležencev, prosim, da s prijavo ne čakate. Ob prijavi poravnate 50 EUR predplačila.


Organizacijski vodja in vaš vodnik: Drago Lipič (GSM 040-230-240)

[Antelao - 3264m]


MDO POMURJA in PD GORNJA RADGONA

organizirata za vse vodnike planinskih društev redno letno izobraževanje in družabno srečanje v SOBOTO 31.05.2008 na turistični kmetiji ROŠKAR v Lastomercih.


Za več informacij in dodatna vprašanja pokličite predsednika vodniškega odbora pri PD Hakl g.Družovca.


POHOD NA GOLICO
( 1835m)

v  NEDELJO 11. MAJA  2008

 

PREVOZ Z AVTOBUSOM  IZ Sv. TROJICE OB 5.00 URI OZ. IZ AVTOBUSNE POSTAJE V LENARTU OB 5.15 URI

 

S pohodom bomo pričeli v Javorniškem Rovtu (975m) in nadaljevali proti  Koči na Golici (1582m). Po krajšem počitku bomo nadaljevali z hojo proti vrhu. Pri vzponu je približno 3 ure hoda.  Povratek domov v večernih urah.

 

Cena izleta bo določena na osnovi števila prijavljenih udeležencev, predvidoma 15 evrov.

  

PRIJAVA: v pisarni PD HAKL ali na  telefonskih številkah vodnikov do zapolnitve mest.

 

Družovec Branko 051 313-480

        Kramberger Darinka  051 342 357

 

OPREMA:

            - TOPLA OBLAČILA, PALICE, DOBRA VOLJA,

            - PIJAČA IN HRANA ZA NA POT,

  

V pričakovanju vaše udeležbe, vas lepo pozdravljamo.


PRVI POMLADANSKI POHOD

 

Potekal bo po haloških lovskih poteh med zelenimi griči in dolinami z lepimi pogledi na bližnjo in daljno haloško pokrajino.

 

POHOD BO V SOBOTO, 26. APRILA 08

Odhod avtobusa bo izpred kulturnega doma v Sv. Trojici ob 06.00 uri.

 

Pot je izredno zanimiva in razgibana dolga okoli 6 ur zmerne hoje. Višinska razlika je okoli 250 m, ter zahteva nekoliko vzdržljivosti. Oprema za pohod je nujna z dobrimi uhojenimi planinskimi čevlji, morda še zaščita pred soncem ter anorak ter pohodne palice.

  

Začetek  pešačenja bo v dolini Velike Varnice pod cerkvijo Sv. Avguština. Pot se bo nadaljevala po lovski poti vse do Berinjaka, kjer bomo imeli zaključek pohoda z prijetnim druženjem ob glasbi ter toplemu obroku hrane. V Trojico se bomo vrnili  okoli 22.00 ure.

 

Za udeležbo na pohodu predvidevam, da bo zadostoval znesek 10 € po udeležencu. Če bo pa naneslo kaj več stroškov, pa bomo kak evro še dodali na samem pohodu.

 

Omenjeni znesek lahko poravnate v pisani društva vsako sredo ali pa neposredno pri meni.

 

Pričakujem udeležbo vseh vodnikov ter njihovih boljših oziroma slabših polovic, kakor tudi člane našega društva, ki jim bo pomladni pohod pomenil preizkus kondicijske vzdržljivosti za nadaljnje pohode

 

 

Vaš vodnik Drago LIPIČ.


NOČNI POHOD NA URŠLJO GORO

 

v  SOBOTO  02. FEBRUARJA  2008

 

 

PREVOZ Z AVTOBUSOM ALI KOMBIJEM IZPRED AVTOBUSNE POSTAJE V LENARTU OB:17.00 URI

   

S pohodom bomo pričeli pri Poštarskem domu pod Plešivcem (805m) in nadaljevali proti Domu na Uršlji gori (1680m). Pri vzponu je približno 3 ure hoda, po polnočnem počitku vrnitev v dolino in povratek domov med 3.00 in 4.00 uro.

  

Cena izleta bo določena na osnovi števila prijavljenih udeležencev.

 

PRIJAVA: v pisarni PD HAKL ali na  telefonskih številkah vodnikov do zapolnitve mest.

 

Družovec Branko 051 313-480

Šamperl Jože        051 620-045

 

OPREMA:

            - TOPLA OBLAČILA, PALICE, ROKAVICE, KAPA, GAMAŠE, ČELNA LUČKA,

            - PIJAČA IN HRANA ZA NA POT,

 

   V pričakovanju vaše udeležbe, vas lepo pozdravljamo. 


VABILO NA ZIMSKI  PLANINSKI IZLET

 

ČEZ PEČICO IN  GALKE NA BOČ

 

v  SOBOTO  26. JANUARJA  2008

 

PREVOZ Z AVTOBUSOM IZPRED AVTOBUSNE POSTAJE V LENARTU OB:7:45 URI

ODHOD IZPRED KULTURNEGA DOMA V SVETI TROJICI OB:8:00 URI

ODHOD IZPRED OBČINE V CERKVENJAKU OB:8:30 URI

 

 

POHOD BO POTEKAL PO GREBENU PEČICE IN GALK DO PLANINSKEGA DOMA NA BOČU, SKUPAJ 2 URI HODA.ENOURNI POČITEK NA DOMU ZA MALICO IN ŽIGOSANJE DNEVNIKOV.NADALJEVANJE PROTI VRHU BOČA 1URA. SESTOP PO DETIČKOVI ALI ČEZ BABO DO ZGORNJIH POLJČAN , KJER NAS ČAKA AVTOBUS 1URA.

SKUPAJ HOJE ZA cca. 5 UR.  Povratek med 17 in 18 uro na izhodiščno točko.

 

PREVOZ IN VODENJE IZLETA:

 

ODRASLI ČLANI PD HAKL: 5€

MLADI ČLANI PD HAKL:    1€

 

 

PRIJAVA: v pisarni PD HAKL ali na  telefonskih številkah vodnikov do zapolnitve mest.

Dragotin Kuster:  041475588

Antonija Divjak:  041447912

Zdenko Simonič: 041675795

OPREMA:

            - TOPLA OBLAČILA,PALICE ROKAVICE,KAPA,

            - PIJAČA IN HRANA ZA NA POT,dnevnik zimski pohod BOČ,

 

V pričakovanju vaše udeležbe, vas lepo pozdravljamo!

 

VAŠI vodniki:
Dragotin , Antonija  in  Zdenko

 


V skladu s Pravili  društva ter programa dela,

 

S K L I C U J E M

 

 

12. redni letni zbor članov Planinskega društva HAKL Sv. Trojica v Slov. goricah, ki bo

v SOBOTO, 19. januarja 2008 ob 19.00 uri
na KMEČKEM TURIZMU KAUČIČ pri Benediktu v Slovenskih goricah.
 

Zbor bo potekal z obravnavo standardnih točk dnevnega reda, ki ga boste člani PD Hakl prejeli po pošti.

 

Vsi, ki še do zbora ne boste iz tega ali onega razloga poravnali članske obveznosti za leto 08, boste to lahko storili neposredno pred samim zborom. Drugače pa je te obveznosti mogoče urediti tudi vsako sredo v društveni pisarni med 18.00 in 20.00 uro v zimskem času oziroma med 20.00 in 22.00 uro v letnem času.

Po uradnem delu je poskrbljeno za prijetno druženje v zgodnje ure sobotnega  dne ob prijetni glasbi.

 

V pričakovanju vaše cenjene udeležbe, vas lepo pozdravljam.
 

 

Predsednik PD HAKL:

Dragotin KUSTER  


Takole spet je okrog, leto mislim.

Zato prav tople pozdrave prejmite iz planinskega društva HAKL v novem letu 2008.

Želimo vam
SREČNE
in
VESELE
 božične in novoletne praznike
2008.


 

PO NAJKRAJŠI POTI DO SOSEDNJEGA PLANINSKEGA DRUŠTVA

 

 

 

Na osnovi dogovora na redni 34. seji MDO PD za POMURJE  vas VABIMO NA SKUPNI POHOD TREH PLANINSKIH DRUŠTEV:

 

PD LENART, PD GORNJA RADGONA IN PD HAKL

 

 

POHOD bo v SOBOTO,  15.12.2007 S PRIČETKOM OB 8 URI V LENARTU IN Z PRIČETKOM OB 8:45 URI V SVETI TROJICI PRED KULTURNIM DOMOM.

 

POHOD BO POTEKAL PO POSEBNI TRASI SKUPAJ OD SVETE TROJICE, KJER SE NAM PRIDRUŽIJO PLANINCI PD LENART, DO TURISTIČNE KMETIJE FIRBAS V COGETINCIH, KJER SE NAM BODO PRIDRUŽILI PLANINCI IZ PD GORNJA RADGONA.

 

HOJE VSEGA SKUPAJ: cca.4 URE

 

NA CILJU SLEDI POGOSTITEV NA TURISTIČNI KMETIJI FIRBAS.

POVRATEK ZAGOTOVLJEN Z POSEBNIM PREVOZOM.

 

PRISPEVEK:5€.

 

Prijava: v pisarni PD HAKL ali na tel.: 041/475-588, 040/230-240.

 

OPREMA:

            - TOPLA OBLAČILA

            - PIJAČA IN HRANA ZA NA POT

 

 

V pričakovanju vaše udeležbe, vas lepo pozdravljam!

 


Veseli DECEMBER
SPOŠTOVANI

ZADEVA: 	PLANINSKI PLES 2007

KDAJ: 	1.12.2007 Z PRIČETKOM OB 19 URI

KRAJ: 	GOSTIŠČE MOLEH BAČKOVA (OBČINA SVETA ANA) PRI RIBNIKU V DOLINI.
	GLEJ ZEMLJEVID OBČINE SVETA ANA.

GOSTINSKA IN OSTALA PONUDBA OSTANE ENAKA.

ZADNJA IZPOGAJANA CENA JE: 20€  NA OSEBO POD POGOJEM, DA NAS JE VSAJ 100 PRISOTNIH.


PROSIM SPOROČITE SVOJIM ČLANOM.

UDELEŽBO NA PLESU MI JAVITE DO DATUMA KOT JE ZAPISANO NA PRVOTNEM VABILU do 29.11.2007
Tel:041475588 ali Email:kuster.karina@siol.net


ORGANIZATORJI PD HAKL


DRAGOTIN KUSTER
MDO PD ZA POMURJE

 


Nove slike na straneh PD Hakl !
Posnel jih je Družovec Branko.

Usposabljanje vodnikov na Pohorju

- povezava na zemljevid Slovenije
- povezava do slik Usposabljanja vodnikov na Pohorju !


[MONTE PELMO 3.168M]
MONTE PELMO

3.168 m

Spoštovane planinke, spoštovani planinci!
Morda nimate še izbrane prave ture v planinski svet!
Ste v polni kondiciji, ste v zimskem in pomladnem času pridno nabirali kondicijo z obiski raznih gorskih vrhov?
Za vas imamo izbran imeniten cilj za začetek "prave" planinske sezone. Pojdite z nami v italijanske Dolomite. 22., 23. in 24. junija 2007 vas vabimo, da se udeležite Haklove odprave na MONTE PELMO, 3168 m visoko goro nad zelenimi travniki, ki leži v osrčju Zoldanskih Dolomitov v Italiji.
Pelmo je gorski osamelec, je mogočna gorska trdnjava drznih oblik, je gora osupljive lepote. Njemu najbližja je Civetta na eni ter Pelmettom in Antelaom na drugi strani. Je gora, ki jo mora skoraj vsak, ki rad zahaja v Dolomite, obiskati slej ko prej.

Nekaj podatkov, ki so potrebni za odločitev za turo:
-Čas vzpona iz izhodišča do vrha gore je okoli 7 ur.
-Potreben čas sestopa okoli 4 ure.
-Višinska razlika meri 1718 m.
-Težavnostna stopnja je II+/I (po merilih kompleksne alpske težavnostne lestvice), kar pomeni "malo težavno".

Za opremo, ki jo bomo potrebovali na turi, bodo udeleženci seznanjeni ob prijavi, kot tudi za vse ostale potrebne informacije (od cene do natančnega urnika celotne ture).


Prijave zbiramo do nedelje, 17.6.07 na tel. številki GSM 040-230-240 do zasedbe osmih mest, kjer tudi dobite več potrebnih informacij.
 


10. Februarja spet deluje GALERIJA slik na straneh PD Hakl! Zaradi zmanjšanega prostora na strežniku smo bili primorani spremeniti velikost slik (največja dovoljena velikost je 1024x768) kaj zadostuje za fotografije velikosti 15x10 cm v primeru, da želite fotografije razviti.
Vse stare slike so shranjene na DVD-ju - kdo jih želi jih lahko bobi v pisarni društva PD Hakl ali na Marko.Lipic@gmail.com.

Kot novost v Galeriji slik je GOOGLE map - kjer si lahko izberete na zemljevidu Slovenije kaj, bi si radi ogledali in takrat dobite album, ki povezan z določenim krajem !

LP
Skrbnik


Z današnjim dnem (15.1.2007) smo preseljeni na novi strežnik ! Na žalost na novem strežniku nimamo več neomejenega spletnega prostora, zato smo primorani, da spremenimo tip in velikost galerije slik! Vse slike, ki so bile do sedaj na strežniku, so shranjene in jih imam zapečene na DVD-ju. Vse, ki jih zanima in bi rad imel celotno zbirko slik do leta 2007 - mi javite na moj email naslov - Marko.Lipic@gmail.com. Zaradi novih nastavitev strežnika, bo galerija slik spet aktivirana februarja.

LP
Skrbnik


Z željo, da bi se v prednovoletnem času ustavili za trenutek in ga v krogu svojih bližnjih, prijateljev in kolegov preživeli ob prijetnih spominih, vam v imenu PD Hakl, iskreno želim zdravja, ljubezni in uspeha polno novo leto 2007.

 
Srečno 2007

PS:
7.1.2007 prehaja stran PD Hakl na novi strežnik, upamo da brez večjih težav !


Spet se plača pogledati novosti v naši Galeriji slik !

Kjer sta Gorazd Haložan in Jože Šamperl naredila nekaj posnetkov na pohodu TRIGLAV 2006.

Jože Šamperl je zbral posnetke še pred pohodom digitalnih fotoaparatov in jih skeniral - Pohodi v zadnjih 10. letih.

Tudi Donačka gora 2006 se je znašla pred objektivom Jožeta !

Ter seveda Matijev pohod po Goričkem !

LP
Skrbnik

Na žalost ogled ni več možen, zaradi zmanjšanja prostora na strežniku. Če kdo želi slike, jih je možno dobiti na DVD-ju v pisarni PH Hakl ali na email naslovu Marko.Lipic@siol.net.


V prihodnjih mesecih so obljubili ŠPiC-u, da bodo nadgradili hardversko opremo strežnika na katerem gostujemo!
Upajmo, da se bo to zgodili v čim krajšem času, saj strani postajajo ZELO počasne !

LP
Skrbnik


PLANINSKO DRUŠTVO MATICA IN MURA MURSKA SOBOTA

 

VABITA NA

DAN SLOVENSKIH PLANINCEV V VRATIH OB 110 LETNIC ALJAŽEVEGA DOMA

IN POHOD NA

SV. VIŠARJE IN KAMNITEGA LOVCA

 

 

V SOBOTO, DNE 9. IN V NEDELJO DNE

10. SEPTEMBRA 2006

 

 

Odhod avtobusa v soboto 9. 9. 2006 ob 5.00 uri iz AP Murska Sobota. Oprema planinska za visokogorje, prehrana iz nahrbtnika in v koči. Cena pohoda je 10.000 SIT in zajema prevoz z avtobusom, prevoz z žičnico, 1 x prenočišče, organizacijo in vodenje pohoda. Udeleženci pohoda morajo imeti  s seboj dokument za prestop državne meje in planinsko izkaznico s plačano članarino za leto 2006.

 

PRIJAVE DO ČETRTKA 7.9.2006 PRI

KUKANJA NA  031 317 955,

DONŠA NA 041 854 058.

 

 

Program pohoda

1. dan: ob 11. uri proslava in družabno srečanje planincev pri Aljaževam domu v vratih, pohod pod Severno Triglavsko steno, prevoz v Planico in prenočišče v domu v Tamarju pod Jalovcem.

2.dan: prevoz v Trbiž in z žičnico na Sv. Višarje. Pohod na kamnitega lovca in spust v dolino. Na povratku bo možen še kak ogled (Belopeška jezera, Zelenci-izvir Save Dolinke)

UO PD MATICA IN MURA MURSKA SOBOTA


POHOD NA MONTE AGNER

2872 m

 

Gora leži v Zahodnih Dolomitih v skupini Pale di San Martino v Italiji.

 

 

POHOD POTEKA  23., 24. IN 25. JUNIJA (petek, sobota in nedelja. Če vreme dopušča, da se pohod opravi v dveh dneh se po dogovoru lahko tura konča tudi v dveh dneh.)

 

-Odhod izpred kulturnega doma Sv. Trojica ob 04.00 uri

 

- Prevoz bo organiziran z mini busom. V primeru manjše udeležbe (9 udeležencev) pa s kombijem.

 

- Rok za prijavo je petek, 16.6.06.

 

- Prijava je potrjena s plačilom  prvega dela akontacije v višini  30 € po osebi.

Preostali znesek akontacije (odvisno s kakšnim prevozom zaradi števila udeležencev, pa se poravna ob odhodu). Predvideni znesek na člana je največ 60 €.V to ni zajeta cena prenočišča, saj se v Italiji cene razlikujejo od enega do drugega združenja.

Prijavite se lahko na GSM 040-230-240 ali vsako sredo v pisarni društva med 20.00 in 22.00 uro.

 

- OBVEZNA oprema je standardna za visokogorje. Čelada ter toplo oblačilo z rokavicami sodi zraven. Ostalo pa po lastni presoji.

 

- Težavnostna stopnja je na nivoju vzpona na Triglav ali Škrlatico ( F+(II-/I), torej zahteva dobro telesno pripravljenost za premostitev ca. 1120 v/m (vzpon ca 4 h in sestop ca 3 h, vzeto od koče prenočevanja).Če tura poteka v lepem vremenu jo je lahko zaključiti v dveh dneh. Ker pa se nikoli ne ve v gorskem svetu, kako bo, planiram rezervni dan.

Vzpon na Agner je izjemno veličastna tura, za katero vam bo žal, če se zanjo ne boste odločili sedaj, zato več nas bo lepše in ceneje bo.

 

VAŠE PRIJAVE PRIČAKUJEM ČIM PREJ, SAJ V PRIMERU MANJŠE UDELEŽBE (za kombi) BODO UPOŠTEVANE PRIJAVE PRVIH OSEM UDELEŽENCEV. Zgornja meja prijav pa je 19 udeležencev.

 

VEČ INFORMACIJ O PRIJAVAH DOBITE PRI VODNIKU LIPIČ DRAGU NA GSM 040-230-240.

 

Udeležence čaka tudi prijetno presenečenje.     

 


PD HAKL

Vabimo vas na 10-letnico planinskega društva HAKL in srečanje planincev MDO Pomurja, ki bo

 

 

 

v soboto 29. aprila 2006 ob 14 uri

v gostišču ŽABA ob Trojiškem jezeru.

 

 

 

 

Program:

·       zbor na Zavrhu ob 10 uri;

·       pohod do Svete Trojice

·       osrednja slovesnost ob 14 uri pri gostišču Žaba

·       za dobro razpoloženje bodo poskrbeli člani godbe na pihala MOL in duo Milan in Ana

 

 

 

 

V A B L J E N I    V   Č I M    V E Č J E M     Š T E V I L U

V S I    L J U B I T E L J I      G O R A ,   P O H O D N I Š T V A

   I N     D O B R E    V O L J E

 

 


V nedeljo 2.4 2006 bo pohod na Kapunar (1050 m)
 

Odhod izpred kulturnega doma v Trojici ob 7.45 uri
Odhod iz avtobusne postaje v Lenartu ob 8. uri.

Peljali se bomo do Radelj ob Dravi, od koder bomo peš nadaljevali pot proti Kapunarju.
Pot ni zahtevna, hodoli bomo 4-5 ur.
Na poti ni nobene planinske koče, zato naj vsak poskrbi za dovolj pijače in hrane iz nahrbtnika.
Priporočena oprema: nepremočljivi planinski čevlji, pohodne palice, anorak, kapa, rokavice, rezervna oblačila in dobra volja.

Informacije: Gorazd Haložan, tel. 041-642-596


N O V O

Zaradi slabe odzivnosti (počasnosti) naše galerije slik, smo se odločili za nadgradnjo programa Gallery v novo verzijo Gallery 2.0.

Sama nadgradnja je zaključena. Zaradi spremembe verzije programa se je spremenila tudi pot do naše Galerije! Vse slike so prenesene iz stare galerije v novo! Želimo vam obilice zabave in veselja ob uporabi novih funkcij v NAŠI Galeriji! Za vsa vprašanja se obrnite na skrbnika internetnih strani PD Hakl.

Nov naslov Galerije (direkten) je - http://www.drustvo-hakl.si/gallery2/main.php

LP Marko.


Vsaka noč ima svojo moč - pravijo. No, za peščico planincev je to očitno veljalo, saj so opravili nočni pohod na Uršljo goro ! Slike nam je posredoval Drago Lipič.

Drago Lipič - Nočni pohod na Uršljo goro 4-5.2.2006


Ker pa Gorazd Haložan ne more brez gora tudi v zimskih dnevih, nam je posredoval nekaj fantastičnih slik, ki jih je naredil med turnim smučanjem !

Gorazd Haložan - KOMNA-VOGEL, turno smučanje 11.2.2006
Gorazd Haložan - VELIKI DRAŠKI VRH-turno smučanje 8.2.2006
Gorazd Haložan - PECA-turno smučanje 5.2.2006


Pohod na BOČ v organizaciji vodnika Dragota Rokaveca z dnem 29.1.2006 je bil opravljen. Fotografije s pohoda nam je posredoval Gorazd Haložan !

Galerija PD Hakl - Pohod na Boč 29.1.2006 - Goraz Haložan !


N O V O  !

Na straneh Galerije PD Hakl slike pohodov Mladih planincev - Mladinskega odbora PD HAKL !

Hvala vsem FOTOGRAFOM !!!!


10 REDNI LETNI ZBOR ČLANOV

ČLANICE IN ČLANE PLANINSKEGA DRUŠTVA HAKL IZ SVETE TROJICE VABIMO NA 10 REDNI LETNI ZBOR ČLANOV, KI BO V PETEK, 20. 01. 2006 OB 19.00 URI NA KMEČKEM TURIZMU BREZNIK V KOMARNICI PRI CERKVENJAKU (nahaja se na poti med Sv. Trojico in Sp. Ivanjci, dobrih sto metrov od odcepa za Cerkvenjak v Brengovi nedaleč od motokros proge v Oseku).
 

ZRAVEN OBIČAJNIH TOČK OBRAVNAVE NA ZBORU, BO POSEBNA POZORNOST NAMENJENA PRIHAJAJOČI 10 OBLETNICI DRUŠTVA, KI BO POTEKALO ZADNJE DNI APRILA TEGA LETA PRI TROJIŠKEM JEZERU.
 
TEGA DNE LAHKO ČLANI DRUŠTVA PORAVNAJO ČLANSKE OBVEZNOSTI.
 
PO URADNEM DELU BO PROSTA ZABAVA OB PRIJETNI GLASBI TER DRUŽENJU.
 
VABLJENI!

Vsa vprašanja in odgovore lahko poiščete na FORUMU PD Hakl !

Povezave:
- Lanski Občni zbor FORUM 2005
- Slike iz Lanskega Občnega zbora 2005


N O V O  !

Nastal je novi plan Pohodov v letu 2006
- Planinci
- Mladinski odbor


Končno smo dočakali

Novo leto 2006 !

Želimo vam vse najboljše v prihajajočem letu, ter topel PLANINSKI POZDRAV !

 


 

01. MAJA 2005 VAS, SPOŠTOVANI PLANINKE IN PLANINCI, VABIM NA ŽE 5 TRADICIONALNI VSAKOLETNI POHOD PO

POMURSKI PLANINSKI POTI - PPP

 

ODHOD AVTOBUSA (v kolikor bo udeležencev vsaj 15 ali več) BO IZPRED PISARNE PD HAKL V SVETI TROJICI V NEDELJO OB 06.00 URI.(v primeru manjšega števila udeležencev pa bo prevoz organiziran s kombijem).

 

LETOS BOMO PREPOTOVALI - PPP - OD ŽIGA ŠT. 20 DO 16, KJER BO ZAKLJUČEK POHODA PREDVIDENO OKOLI 16.00 URE.
KER JE LETOS POTI NEKOLIKO VEČ, KOT OBIČAJNO, VAS NA TO OPOZARJAM PREDVSEM ZARADI PRAVE IZBIRE OBUTVE.
(VEČ O SAMI TRASI POTI POGLEJTE V VODNIK PPP).
 
CENA ZA UDELEŽBO NA POHODU JE V VIŠINI 1300,- SIT (v primeru prevoza z avtobusom).
ZA VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVE POKLIČITE NA 040-230-240.
 
VAŠ VODNIK DRAGO!

 


Pohod na Žavcarjev vrh

V nedeljo 17. aprila bo pohod na Žavcarjev vrh.
Pot nas bo peljala preko Tojzlovega vrha.
Skupaj bo lahkotne hoje približno 4 do 5ur.

Če bo dovolj prijav, se organizira avtobusni prevoz. Če prijav ne bo dovolj gremo z avti.

Prijave do srede 13. aprila v pisarni društva ali na telefon 041-876-230
 

VABLJENI !

Za vsa nadaljna vprašanja in odgovore prosim pojdite na naš FORUM v rubriko Pohodi PD Hakl.


Lep planinski pozdrav
Valerija
Roškar


 

 

VABIM VAS NA POHOD NA KONJIŠKO
20. marca 2005

Uživali bomo v čudovitih gozdnih potkah nad Slovenskimi Konjicami. Na vrhu je stolp, kateri ponuja čudovite razglede.


Kdaj: 20. marca 2005
Odhod izpred kulturnega doma v Trojici ob 8. uri
Odhod iz avtobusne postaje v Lenartu ob 8.15 uri

Cena: 1500 sit
Informacije in prijave: Gorazd, 041-642-596
 

Vabljeni !

PS
Na avtobusu je prostora za 19 oseb, zato pohitite s prijavami

 

 


Vsem PLANINKAM in ostalim dekletom ter ženam, želimo obilo veselja ob

8. Marcu,

DNEVU ŽENA


Novo na straneh PD Hakl -

F O R U M

kjer se boste lahko pogovorili s člani društva in drugimi planinci ter vsemi radovednimi "planinci".

Seveda je Forum še v stanju TESTIRANJA! Zato se za napake opravičujemo! Trenutno ni možno pošiljati e-mailov s strani foruma - upam, da nam bodo na Špicu ugodili in nam omogočili pošiljanje.


 

SPOŠTOVANI PLANINKE IN PLANINCI!
 
PLANINSKO DRUŠTVO "HAKL" SVETA TROJICA V SLOV. GOR. VAS
 

V A B I
 

 
NA 9 REDNI LETNI ZBOR ČLANOV, KI BO V SOBOTO, 26. FABRAUARJA 2005 OB 19.00 URI V RUMENI SOBI GOSTILNE VOGRIN V SVETI TROJICI.
 
VABILA SO PREJELI VSI, KI SO V LETU 04 BILI ČLANI NAŠEGA DRUŠTVA. S TEM PA VABIMO TUDI TISTE, KI BI TO ŽELELI POSTATI, PA NISO ZNALI POISKATI POTI DO VČLANITE.
 
PRED ZBOROM BO NAMREČ MOŽNO PORAVNATI ČLANSKE OBVEZNOSTI VSEM UDELEŽENCEM.
 

LEP PLANINSKI POZDRAV!


Najdena napaka v datumih - BOČ je 30.01.2005 !!!!

Datum

Smer Vodnik Tel. št. vodnika Zahtevnost Beležka
30.1. BOČ Drago Rokavec 041-386-364 zimska L  

Novi pohodi v letu 2005 !


Očitno nas je obiskal Božiček - v naslednjih dneh, pa še pričakujemo, Dedka Mraza, zato

SREČNO IN VESELO

NOVO LETO 2005.


Napadel nas je črv - no ne navaden ampak računalniški !
Nekaj podatkov najdete tukaj:
http://www.europe.f-secure.com/weblog/
http://www.slo-tech.com/script/news/izpisikomentar.php?nID=13111

Napadel nas, sedaj pa je čas za popravila - nekaj sem že popravil nekaj pa še moram !
Trenutno se borim s slikami - upam da mi bo uspelo !!!

LP
Marko


Se je že začelo - prvi plan pohodov v letu 2005!

Načrtovani pohodi mladih planincev v letu 2005

 

 

 

Smer

Čas

Vodja

1.

Ljutomerski pohod

8.februar

Stanko Fekonja

2.

Boč

19.marec

Tončka Divjak

3

Peca

april

Stanko Fekonja

4.

Pohod treh src - Radenci

maj

Tončka Divjak

5.

Uršlja gora

oktober

Timoteja Haložan

 

Mladinski odsek:
Feliks Jakopec

 


MDO Pomurja
(meddruštveni odbor planinskih društev Pomurja)
letošnji organizator in PD Hakl Vas vabimo na:

PLANINSKI PLES

v soboto 4. decembra 2004, ob 19. uri v hotelu Jeruzalem v Ljutomeru.
Prijave do 1.11.2004 na GSM 040-230-240 - Drago Lipič.
Prevoz organiziran !

PS
Prijave veljajo le za prvih 20 udeležencev!


PD HAKL
organizira
TRADICIONALNO
MARTINOVANJE

ki bo v Petek,
12. NOVEMBRA

Dobimo se ob 16. uri v lovskem domu Dobrava in začeli bomo s peko kostanjev in poskušanjem mošta...
Sledi zabaven večer z martinovo večerjo ter plesom ob zvokih dua Ana in Milan.
Vse to za samo
2.500,00 SIT

INFORMACIJE IN PRIJAVE:

Janko, 031-642-596
Drago, 041-475-588

ali v pisarni društva vsako sredo med 18. in 20. ur


Kot ste lahko ugotovili pohoda na HALOŠKA PP 2 del 17.10.2004 ni bilo. Se močno opravičujem za prepozno objavo o prestavitvi pohoda. G.Jože Šamperl me je pravočasno opozoril na premik datuma. Novi datum pohoda je

6.11.2004
HALOŠKA PP 2.del

INFORMACIJE IN PRIJAVE:

Jože Šamperl, 031 430-566
ali v pisarni društva vsako sredo med 18. in 20. uro

 

PS:

G. Haložan Gorazd se je potrudil in za vas prekolesaril Haloško PP 2. del in naredil nekaj zanimivih posnetkov! Našli jih boste TUKAJ.....

 


Ugodno v društvu PD Hakl !

 

V Sredo 6.10.2004 ob 21 uri v prostorih društva PD Hakl (v kulturnem društvu) nudimo ogled TERMOFLIS jopičev znamke REGATTA po zelo ugodnih cenah (50% poputa) se pravi vsega 5.995,00 SIT/kos v modri, sivi in rdeči barvi.

 

Vabljeni na ogled !

 Za več informacij – predsednik društva g. Drago Kuster! (tel.: 041 475-588 ali e-mail - Dragotin.Kuster@sga.si )


POHOD NA RATITOVEC

V soboto 4. septembra

Odhod iz Sv. Trojice ob 6. uri

Odhod iz Lenarta ob 6.15.

Cena: samo 3.000,00 SIT

Plan pohoda: .....

INFORMACIJE IN PRIJAVE:

Gorazd Haložan, 041-642-596
ali v pisarni društva vsako sredo med 20. in 22. uro


TRADICIONALNI POHOD NA
TRIGLAV

 7. in 8. avgusta

ob 4.00 odhod izpred kulturnega doma v Sv. Trojici

ob 4.30 odhod iz avtobusne postaje v Lenartu

Cena: samo 6.000,00 SIT

MOŽNOST IZPOSOJE OPREME V PLANINSKEM DRUŠTVU HAKL

 

INFORMACIJE IN PRIJAVE:

Janko Haložan, 031-642-596

Drago Kuster, 041-457-588

ali v pisarni društva vsako sredo med 20. in 22. uro


POHOD NA KOČNO je prestavljen.

Ko bo datum znan, bo objavljen.

 

Jože Roškar

 

3.7.2004 Pohod na DOBRČO

Pogled na vrh Dobrče

Osnovni podatki: Dobrča 1634m, Koča na Dobrči 1478m
 

Zahtevnost: Precej strma, varčno markirana pot

 

Časi: Odhod iz Sv. Trojice ob 6.00.
 

Prevoz: Najverjetneje z osebnimi avtomobili, odvisno od števila prijavljenih, od tega je odvisna tudi cena pohoda.


Oprema: Pohodni čevlji, pohodne palice, nekaj rezervnih oblačil, anorak ter hrana  in pijača.

Prijave: Branko (051)313-480 ali v društveni pisarni.

 

V petek 25.6. 04   Pohod MARMOLADA (3.343m) - Italija


 

V petek 25.6.2004 se začne ob 3 uri zjutraj pohod na MARMOLADA (3.343m).

Informacije in prijave:

Drago Lipič, tel: 041-703-660 ali 040 230-240

Povezava na uradno stran MARMOLADA (3.343m) http://www.marmolada.com/inglese/index.htm .

VABLJENI !!!

Lep pozdrav Drago Lipič


V nedeljo 6.6.2004 bo pohod na Blegoš.
 

Tura je dolga približno 6 ur in je primerna za vse, ki uživajo v naravi,  goznih potkah in lepih razgledih.

 

Priporočamo pohodne čevlje, pohodne palice, nekaj rezervnih oblačil, anorak ter hrana (kočo obnavljajo) in pijača.

Informacije in prijave:

Valerija, tel: 041-876-230

Nekaj slik iz Blegoša - http://www.drustvo-hakl.si/slike/slike.html

VABLJENI !!!

Lep pozdrav Valerija


Dvodnevni planinski pohod na SVINJAK

1736 n.v. v soboto, 22. in nedeljo 23. maja 2004.

Odhod iz Sv. Trojice ob 6.00 uri zjutraj. Prijave sprejemamo do 20.05.2004 na sedežu PD ali na GSM 041 703-660.

LP
Drago Lipič


Nove fotografije na straneh PD Hakl !

Vodniški izpopolnjevanje vodnikov Boč 7. in 8. maj 2004!

LP
Gorazd Haložan !


V Četrtek, 6.5.04 ob 20 uri v PD obvezen sestanek za akcijo BOČ ta vikend!

LP

pr. OPV Haložan Janko


PD Hakl je po dolgem času dobilo svoj internetni naslov. Od 27.04.2004 smo na novem naslovu :

http://www.drustvo-hakl.si

Dodajte si novo povezavo v svoje Bližnjice !


Prosimo Vse vodnike PD Hakl, da v najkrajšem možnem času  javijo udeležbo svojih pohodnikov na pohodu PPP 25.04.2004 - Zbirališče ob 6.30 uri v Sv. Trojici !

LP
Drago Lipič 041 703-660


Od 08.04.2004 bomo obnavljali strani samo na naslovu  http://www.drustvo-hakl.si/index.html  zato vas prosimo, da kliknete na zgornjo povezavo ter jo dodate med bližnjice! Ter si ogledate povezavo FOTOGRAFIJE - kjer smo sedaj dodali možnost - GALERIJA - kar nam omogoča, da prijavljeni vodniki in planinci svoje fotografije iz različnih pohodov objavite na spletu in jih delite z drugimi, brez potrebe po razmnoževanju slik ter njihovo reprodukcijo!


Od 15.03.2004 gostimo svoje strani tudi na straneh Športno Informacijskega Centra ali krajše ŠPIC-a

Novi naslov http://www.drustvo-hakl.si/index.html !

Upajmo, da bomo z preselitvijo na novo stran še bolj posodobili naše spletne strani!


Pomembno obvestilo:

Prijave na izlete in druge informacije dobite v DRUŠTVENI PISARNI, v kulturnem domu v Sv. Trojici, ki je odprta vsako sredo od 17. do 20. ure v zimskem času in od 20. do 22. ure v poletnem času.
Za udeležbo na vseh društvenih akcijah in izletih je obvezna plačana članarina in podpisana pristopna izjava. Udeležba na lastno odgovornost.

Vsem pohodnikom želimo VARNO HOJO, LEP RAZGLED TER VELIKO PLANINSKIH UŽITKOV IN SPOMINOV!


[Občni zbor 2004-Vodstvo PD Hakl]]

Občni zbor PD Hakl 28.02.2004 je uspel, v Lovskem domu Dobrava se je zbralo preko 60 ljubiteljev planin in to kljub močnemu sneženju ! Izvolili so novo vodstvo - slika priložena !


Naslednji pohod v letu 2004:

mladinski odsek PD Hakl
MAREC - Pohorje - vodnik Tončka Divjak

Normalni program izletov
25.04.2004 - PPP - vodnik  Drago Lipič


Z 27.02.2004 smo na spletu spet prisotni z novimi stranmi PD Hakl.
Ker vsakodnevno, dodajamo nove povezave, nove strani vas prosimo, da nam napake sporočite na naslov hakl.pd@gmail.com.


O PD HaklPohodi VodnikiFotografijePotopisStaro ‌  RaznoMladinski odbor  ‌ Markacijski odbor  ‌ Stare novice  ‌ Povezave  ‌ Knjige  ‌ Trgovine  ‌ Mali oglasi  ‌ Začetek